KPSS'de şaşırtan Halisdemir sorusu!

KPSS'de şaşırtan Halisdemir sorusu!
3.5 milyon adayın girdiği KPSS'de bugün dikkat çeken bir soru vardı. KPSS'de "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi" diye soruldu.

 

Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan KPSS'ye yaklaşık 3.5 milyon aday başvurmuştu.

KPSS'de adaylara 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve ardından şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi.

KPSS Ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurmuştu. Bugün adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Sınav saat 12.00'de tamamlandı.

KPSS sınavında 15 Temmuz darbe girişiminin kahraman ismi Ömer Halisdemir'e ilişkin bir soru da yöneltildi. Adaylara, "Hangi üniversitenin isminin Ömer Halisdemir olarak değiştirildiği" sorusunun yöneltildiği belirtiliyor. Doğru cevap Niğde Üniversitesi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda  darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Halisdemir'in ismi Niğde Üniversitesi'ne verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde Üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

BUGÜNKÜ SAYI BİR REKOR

KPSS Ortaöğretim sınavına yaklaşık 3 milyon 500 bin aday katıldı. Bu sayı, ÖSYM'nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yapacağı en büyük sınav niteliğinde. KPSS'ye 2 milyon başvuru bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak." demişti. Bu yılki KPSS ön lisans sınavına başvuran aday sayısı yaklaşık 1,5 milyon; Ortaöğretim sınavına başvurunun ise 3,5 milyona yakın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.