Hindistan'da büyük tren kazası!

Hindistan'da büyük tren kazası!
Hindistan'da yaşanan feci kazada bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

 

 

Yolcu treni, Hindistan'ın Patna ve Indore kentleri arasında raydan çıkınca, büyük bir tren kazası yaşandı. Kazada 100'e yakın insan yaşamını yitirirken, 150'den fazlası da yaralandı. Vagonların altında kalarak ölen ve yaralananların çıkarılması için gönüllü kurtarma ekipleri ile demiryolu polisi yoğun çaba harcıyor. Hindistan gazeteleri kaza yerinde yüzlerce polis ile çok sayıda ambulansın bulunduğunu belirtiyor.

Hindistan İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Kanpuroch yakınlarında raydan çıkan ekspres trenin devrilmesi ile meydana gelen kaza yerine ulusal afet birliklerinin sevke edildiğini ve kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de Twitter'da yaptığı açıklamada 'acısının sözle anlatılamayacağı' ifadesine yer verdi. Hindistan Demiryolları Bakanı Suresh Prabhu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın ayrıntılarının araştırılacağını aktardı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hindistan'da yaşanan tren faciasıyla ilgili başsağlığı dilekleri iletildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hindistan'ın Uttar Pradesh Eyaleti'nde bugün (20 Kasım) meydana gelen tren kazasında en az 90 kişinin hayatını kaybettiğini, 150'den fazla insanın da yaralandığını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Başta yaşamını yitirenlerin yakınları olmak üzere dost Hindistan Hükümeti'ne ve halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.