Aydınlık yazarı İsmet Özçelik öyle bir sıktı ki

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik öyle bir sıktı ki
Başkanlığa karşı çıkan Aydınlık grubundan İsmet Özçelik, AK Parti ile MHP arasında fitne çıkarmaya dönük öyle bir iddiada bulundu ki.. AK Parti MKYK’dan bir tanıdığı şöyle demiş:

FETÖ’yle mücadelede AK Parti iktidarına verdiği destekle şaşırtan muhalif Aydınlık gazetesi, sözkonusu Başkanlık olunca özüne döndü. 

Doğu Perinçek’in gazetesi olarak bilinen Aydınlık’ın ağır toplarından İsmet Özçelik, AK Parti MKYK üyesi bir tanıdığının ağzından MHP lideri Bahçeli ile ilgili şok iddialarda bulundu.

KİMMİŞ O TANIDIK AÇIKLA?

Hem AK Parti’de hem de MHP’de 330 hesapları yapıldığını, her iki partide de ciddi fire olabileceğini ileri süren İsmet Özçelik, AK Parti MKYK üyesi bir tanıdığının “Bahçeli’nin derdi kendisi. Partide çıkmaza girdi. Başkanlığa yeşil ışık yakması da bundan. Bizim de işimize geldi. Bahçeli desteğe mecbur. Ama gruba hakim olması zor” dediğini ileri sürdü.

Özçelik’in isim vermeksizin “AK Parti MKYK üyesi bir tanıdığım” ifadesini kullanması, yalanlarını inandırıcı kılma çabası olarak değerlendirilirken “Gerçekten böyle bir tanıdığın varsa ismini açıkla, anlattıklarına inanalım” yorumları yapıldı.

Aydınlık yazarı Özçelik’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Sadece AKP’de değil, MHP’de de 330 hesapları yapılıyor. “Ya AKP+MHP 330’u bulamazsa” sıkıntısı yaşanıyor.

“Böyle bir sonuç çıkarsa MHP’nin de karizması çizilecek. O nedenle şimdiden tedirginlik başlamış durumda. “Sözcü” gazetesi, Bahçeli’nin belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, “AKP içinde 47’si eski, 89 vekilin FETÖ’cü olduğunun konuşulduğunu” söylediğini yazdı.

Haberi MHP’li tanıdıklarıma sordum. Onlar da “Bize gelen bilgilere göre en az 40 FETÖ’cü var” dediler.

Verilen rakam, MHP’nin milletvekili sayısı ile aynı.

SONUÇ NE OLUR?

MHP’den ve AKP’den gelen haberlere bakılırsa 330’da sorun var. Son günlerde, AKP’liler “MHP’de fire çok” vurgusu yaparken, MHP’liler “Sorun bizde değil 316’da” diyorlardı.

Oylama sonrasında çıkması muhtemel tartışma erken başladı gibi!

AKP’LİLER NE DEDİ?

Bahçeli’nin sözlerini ve MHP’lilerin iddialarını AKP MKYK üyesi tanıdığıma sordum. O da sonuçtan emin değil. Hem AKP’den, hem MHP’den endişeli. Daha çok da MHP’den. “Bahçeli’nin derdi kendisi. Partide çıkmaza girdi. Başkanlığa yeşil ışık yakması da bundan. Bizim de işimize geldi. Bahçeli desteğe mecbur. Ama gruba hakim olması zor” tespitini yaptı.

Sonra da henüz her şeyin bitmediğini, yeni hamlelerin gündeme gelebileceğini söyledi. “Nasıl bir hamle?” diye sorunca da açık vermedi.

Ama bir konuda kesin konuştu:

“Cumhurbaşkanı sonuçtan yüzde yüz emin olmazsa o teklif Meclis’e gelmez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum