Türkiye Avrupa’yı krizden kurtardı

Türkiye Avrupa’yı krizden kurtardı
Türkiye’yle Almanya arasında son zamanlarda yükselen tansiyonu düşürmek için diplomasi trafiği hızlandı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya’da 3 milyon civarında Türkiye kökenli insan yaşıyor olmasına rağmen, iki ülke arasında gerilimin şaşırtıcı olduğunu belirtti. Türkiye’nin Avrupa’nın güvenliği için anahtar rolünü vurgulayan Yeneroğlu, “Türkiye 3 milyon mülteci aldı. Mülteci sözleşmesiyle Avrupa’yı krizden kurtardı. Türkiye de Avrupa’dan teröre karşı kararlı mücadele bekliyor” dedi. Terör örgütü PKK için Almanya’nın güvenli bir liman olduğunu Alman istihbarat teşkilatının kendi raporunda yazdığına işaret eden Yeneroğlu, Türkiye’nin bu eleştirilerine karşı çıkanlar, kendi istihbarat teşkilatının belgelerine baksınlar” diye konuştu. 

PKK’nın Türkiye’de çok sayıda insanın hayatını kaybettiği terör saldırıları düzenlediğine işaret eden Yeneroğlu, HDP milletvekillerinin intihar saldırılarında ölen PKK teröristlerinin ailelerine başsağlığına gittiğine dikkati çekti ve bu milletvekillerini Alman ve Avrupa Parlamentosu’nun kabul ederek görüştüğünü söyledi. Yeneroğlu, “PKK, Almanya’da terör örgütleri listesinde, ama yan kolu YPG Berlin’de temsilcilik açıyor” dedi.

ELEŞTİRİLERİ ANLIYORUM

Almanya’da Türkiye’deki gelişmelerle ilgili eleştiri ve endişeleri anlayışla karşıladığını belirten Mustafa Yeneroğlu, devleti hedef alan darbe girişiminden sonra Türkiye’nin aldığı tedbirlerin de anlaşılması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin stratejik hedefinin AB’ye tam üyelik olduğunu belirten Yeneroğlu, Türkiye’nin bu hedefini AB’nin sürekli geri çevirdiğine, bunun düş kırıklıklarına yol açtığına işaret etti. Yeneroğlu, “Avrupa da samimi olarak artık kararını vermeli. Gerçekten yeni üyeler alacak mı?” diye sordu. Yeneroğlu, AB’nin Türkiye’yle yaptığı mülteci sözleşmesindeki yükümlülüklerini de yerine getirmediğini eleştirdi ve sözleşmeye göre Avrupa bu yıl sonuna kadar 70 bin mülteci alacaktı. 600 mülteci de kaldı” dedi. Yeneroğlu, bu yükümlülükler yerine getirilmezse, Türkiye’nin geri kabul sözleşmesini geçersiz ilan edebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.