Milli Gazete fena yakaladı

Milli Gazete fena yakaladı
Milli Gazete, bugün çok çarpıcı bir haberi okuyucularıyla paylaştı. Gazete yayınladığı haberde, Ankara'da Avrupa Birliği ile ilgili çok sert sözler sarf edildiğini, AB Bakanlığı'nın internet sitesinde ise övgüler dizilmeye devam edildiğini aktardı.

15 Temmuz sonrası Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ve siyasetçilerinin ikiyüzlü tavrı, zaman zaman Ankara’nın sert tepkisine sebep olduğuna değinen Milli Gazete, İpler bir hayli gerildi gibi gözükse de, perde gerisinde “AB süreci” sorunsuzca işletildiğini haberleştirdi.

Hatta AB Bakanlığı’nın sitesinde övgüler, ulusal eylem planı ve bir dizi yapılacaklar listesi hazırda tutulduğunun altı çizildi. İşte Milli Gazete'nin "Kürsüden tepki siteden övgü" başlıklı o haberi..

YEDİ BAKAN DEĞİŞTİ, İLİŞKİLER DEĞİŞMEDİ

AB’nin ikiyüzlülüğü devam ederken, AB Bakanlığı ise doludizgin çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 7 tane bakan değişikliğinin yaşandığı bakanlığın internet sitesinde ise halen AB ile “Ulusal  Eylem Planı” ve “Türkiye’nin Avrupa Birliği Stratejileri” gibi başlıklar yer alıyor. Türkiye’nin çok sert mesajlar verdiği AB ile ilgili sitede yer alan bir diğer bilgi ise, “Türkiye’nin yeni AB stratejisi” başlıklı doküman. 15 Temmuz darbecilerinin zihniyetini oluşturan “Dinlerarası diyalog ve medeniyetler ittifakı”söylemlerinin yer aldığı belge de halen sitede yer alıyor.

kursuden_tepki_siteden_ovgu21112016489.jpg

ÜÇ YILLIK EYLEM PLANI BİLE VAR

AVRUPA Birliği ile ilgili bir diğer dikkat çeken detay ise Ocak 2016 ve Aralık 2019 dönemini kapsayan üç yıllık eylem planı. Yapılacaklar listesi şeklinde hazırlanan eylem planında, “Asansör kullanımı, silah edinimi, oyuncak güvenliği” başta olmak üzere neredeyse her alanda Türkiye’nin neler yapması, hangi kanunları değiştirmesi gerektiği gibi yüzlerce konu bir bir anlatılıyor.

MEDENİYETLER İTTİFAKI’NDAN İLHAM ALIYORMUŞ

Bakanlığın internet sitesinde, “Avrupa kıtasında son dönemlerde yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık, nefret söylemi, İslamofobi gibi tehditler karşısında kültürlerarası diyalog ve medeniyetlerarası uyum gibi uluslararası zemine yerleşen ve Türkiye’nin de öncülük ettiği girişimler daha fazla önem kazanmıştır” cümleleri ile dinlerarası diyaloğa hizmet edilirken, “Medeniyetler İttifakı girişiminin ana felsefesinden ilham alacak benzer girişimlerin AB bünyesine de yansıtılmasına çalışılacaktır” ifadeleri de yer alıyor.

Türkiye’nin yıllardır başına bela olan Avrupa Birliği sevdası, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yerini karşılıklı sert mesajlara bıraktı. Dayattığı uyum yasalarıyla manevi yapımızı çökertmeye çalışan, yıllardır hem PKK konusunda hem de diğer konularda ikiyüzlü politikalar ile adeta Türkiye’ye ‘siyasi ayar’ vermeye kalkan Haçlı medeniyeti mensuplarının bu tavırlarına karşın Ankara’nın son birkaç aydır sert mesajları sürüyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan kürsülerden sert mesajlar ile AB’ye tepki göstermesine rağmen, AB’ye karşı elle tutulur herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı görülüyor.  

SOMUT ADIMLAR ATILMADI

Üyelik müzakereleri ile Türkiye’ye adeta kültür dayatmalarında bulunan AB zihniyeti, bu tavrını sürdürmeye çalışırken Türkiye’nin halen AB Bakanlığı’nda ısrar etmesi ve AB ile ilgili program ve çalışmalara imza atmaya devam ediyor. AB’nin PKK başta olmak üzere ikiyüzlü tavrı ortada iken Türkiye’nin somut herhangi bir adım atmaması ise dikkat çekiyor.  

BAKANLIĞIN SİTESİ ORTADA

2011 yılında 61’inci Hükümet iktidarında kurulan Avrupa Birliği Bakanlığı, yıllardır AB karşıtlığının azaltılması ve AB dayatmalarının denetimi konusunda çalışmalar sürdürüyor. Bu güne kadar 7 tane bakan değişikliğinin yaşandığı bakanlığın internet sitesinde ise halen AB ile ilgili binlerce bilgi, belge ve doküman bulunuyor. ‘AB Programları, Hibe Duyuruları, Türkiye AB İlişkileri, Benim Avrupalı Kendim’ gibi başlıklardan tutun da AB tarihçesine kadar her şey halen sitede duruyor.

FETÖ ZİHNİYETİ DE SİTEDE

Türkiye’nin çok sert mesajlar verdiği AB ile ilgili sitede yer alan bir diğer bilgi ise ‘Türkiye’nin yeni AB stratejisi’ başlıklı doküman. 15 Temmuz darbecilerinin zihniyetini oluşturan ‘dinlerarası diyalog ve medeniyetler ittifakı’ söylemlerinin yer aldığı belge de hâlâ sitede yer alıyor. “Avrupa kıtasında son dönemlerde yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık, nefret söylemi, İslamofobi gibi tehditler karşısında kültürlerarası diyalog ve medeniyetlerarası uyum gibi uluslararası zemine yerleşen ve Türkiye’nin de öncülük ettiği girişimler daha fazla önem kazanmıştır” cümleleri ile darbecilerin söylemlerine çanak tutulan sitede, ayrıca, “Medeniyetler İttifakı Girişiminin ana felsefesinden ilham alacak benzer girişimlerin, AB bünyesine de yansıtılmasına çalışılacaktır” ifadeleri de yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.