Trump: Terör örgütleriyle aynı masaya oturmam

Trump: Terör örgütleriyle aynı masaya oturmam
Paniğe kapılan FETÖ, Trump'a kanca atmaya çalıştı. FETÖ'nün randevu talep ettiği Trump'ın yanıtını yardımcısı Mike Pence iletti: "Sayın Başkan terör örgütleriyle aynı masada oturmaz"

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ın terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen için, “Türkiye’nin Bin Ladin’i” demesinin ardından büyük paniğe kapılan FETÖ, Trump cephesine yaklaşmak için çalışmalara başladı.

Terör örgütünün ABD imamı İsmail Büyükçelebi, FETÖ'yle irtibat halinde olan ve okullarına ziyaretlerde bulunan Demokrat Partili New Jersey Sentörü Cory Booker’ın aracılığı ile Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence’e, “Görüşmek istiyoruz” mesajını iletti.

PANİĞE KAPILDI 

Başkan Yardımcısı Pence'in talebi başkana iletmesinden bir hafta sonra FETÖ'ye şok bir yanıt geldi. Mike Pence Senatör Booker’ı telefonla arayarak, “Sayın Başkan (Trump) ‘ABD teröristler ile aynı masaya oturmaz’ ifadelerini kullandı. Görüşmemiz imkansız” dedi. Sentör Cory Booker, Donald Trump’ın bu mesajını ABD imamı ve elebaşı Gülen'den sonraki isim olan İsmail Büyükçelebi’ye iletti.

YENİ TAKTİKLERİ GOLF! 

Trump cephesinden gelen sert yanıt üzerine şoka giren ve acil toplantı düzenleyen FETÖ yine akıl dışı taktiklerine başvurdu. Trump’ın ilgisini çekmenin başka yollarını arayan FETÖ üyeleri golfe merak sardı!  FETÖ'ye yakın ABD'de bulunan işadamlarının Trump’ın New Jersey’de bulunan ‘Trump National Golf Club’a üye olmaya çalıştıkları iddia edildi.

Yeni başkan ve danışmanı Erdoğan’a destek vermişti 

15 Temmuz sonrası tüm dünya liderlerinin ne yorum yapacağı merak edilirken, o dönem, en net yorum Donald Trump’tan gelmişti. Başkan Barack  Obama ve Başkan Adayı Hillary Clinton’ın, “Gelişmeleri takip ediyoruz” şeklindeki fikir beyan etmeyen ve destekleyici olmayan açıklamalarının ardından, yeni başkan Trump adaylığı döneminde “Erdoğan güçlü bir lider. Amerika Erdoğan ile tartışmayı bırakmalı ve istediği teröristi iade etmelidir. Türk dostlarım Erdoğan’ın haklı olduğunu söylüyorlar” demişti. Trump yaptığı açıklamada '15 Temmuz darbe girişimi Erdoğan sayesinde atlatıldı' sözleriyle destek vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.