'Putin, Erdoğan ve Trump tehdit ediyor'

'Putin, Erdoğan ve Trump tehdit ediyor'
Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda, Türkiye'deki son gelişmeler ve üyelik müzakerelerinin dondurulması talepleri ele alındı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek  Temsilcisi Federica Mogherini'nin Genel Kurul'a bilgi verdiği oturumda, FETÖ'nün  15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasında meydana gelen gelişmelere dair  konuşmalar yapıldı. AB'nin Liberal Demokratlar Grubu (ALDE) Başkanı Guy Verhofstadt ise "Putin, Erdoğan ve Trump AB modelini tehdit ediyor." diye konuştu. Üyelerin önemli bir kısmının destek verdiği, müzakerelerin  geçici olarak askıya alınmasını savunan ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarı perşembe günü oylanacak.

'İKİ TARAF DA KAYBEDER'

Strazburg'da devam eden AP Genel Kurulu'nda "AB-Türkiye İlişkileri" konulu oturumda söz alan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Bence en iyisi Türkiye ile diyalog kapılasını açık tutarak Türk demokrasisini güçlendirmek" diyen Mogherini, "Eğer üyelik süreci sona ererse, iki tarafın da kendisini kaybet-kaybet senaryosu içinde bulabileceğini sanıyorum" uyarısı yapıp "Türkiye ve AB birçok konuda önemli iş birliklerine imza atabilir. Kıbrıs, Suriye, enerji başta olmak üzere bir çok konuda iş birliğimiz önemli" dedi.

'TÜRKİYE'NİN YÖNÜNÜ ÇİN VE RUSYA'YA ÇEVİRMESİ ŞAŞIRTICI'

AP'deki en büyük siyasi grup olan Avrupa Halk Partisinin (EPP) Başkanı Manfred Weber, AB ve Türkiye'nin bir yol ayrımında bulunduklarını belirterek, istikrarlı bir Türkiye’den yana olduklarını kaydetti. Weber, son günlerde Türkiye'de Şangay Beşlisi konusunun gündeme geldiğini anımsatarak, "Türkiye’nin Çin ve Rusya’ya yönünü çevirmesi şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.