Darbe girişimi sonrası 2 ton altını buhar etmiş

Darbe girişimi sonrası 2 ton altını buhar etmiş
FETÖ soruşturmasında tutuklanan Kamil Karakaş'ın sahibi olduğu Atlantis Kuyumculuk şirketinin, darbe girişimi sonrası 2 ton altın ve mücevheri apar topar kaçırdığı öğrenildi.

FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen işadamlarına yönelik soruşturmada ünlü kuyumcu Kamil Karakaş’ın da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. İş adamı Kamil Karakaş'ın gözaltına alınmasından sonra sahibi olduğu Atlantis kuyumculuk şirketi ile ilgili inceleme başlatıldı.

13 BANKAYA BORCU VAR 

Yapılan incelemede şirket kayıtlarında görünen tam 2 ton altının ortada olmadığı belirlendi. Geriye dönük araştırmada 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şirketin şubelerindeki altınların apar topar kasalardan ve vitrinlerden bilinmeyen bir yere taşındığı belirlendi. Atlantis Kuyumculuk kayıtlarında gözüken 2 ton altını polis bulamadı. Altınlar bulunmadığı gibi firmanın 13 bankaya 150 milyon dolar borçlu olduğu ortaya çıktı. Alacaklı bankalar yasal yollara başvurdu. 

feto_2_ton_altini_buhar_etmis_1479885108_7372.jpg

İNANILMAZ YÜKSELİŞ

2013 yılında o zamanki adıyla İMKB’de halka açılan ve 13 yıl sonra borsaya gelen ilk kuyumcu şirketi olarak dikkatleri üzerine çeken Karakaş Atlantis, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de yer almıştı. Şirket 2012’de 184. sıradayken, 2013’te 92 basamak birden yükselerek 92.sıraya yerleşmişti.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.