Misyonerlik uyarısı Musevi Cemaati’ni rahatsız etti

Misyonerlik uyarısı Musevi Cemaati’ni rahatsız etti
Türkiye’de, İsrail’in gürültü kirliliği gerekçesiyle ezanı yasaklama girişimi karşısında üç maymunu oynayanlar, misyonerliğe karşı halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen afişlerden rahatsız oldu. Belediye de bu afişleri hemen toplattı.

İsrail'de "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasayla yasaklanmak istenmesi karşısında üç maymunu oynayanlar, İstanbul’da “Yahudi’nin uşağı olan Yehovacıların misyonerlik faaliyetlerine kanmayın” uyarısı yapılan afişlerden rahatsız oldu.

Bu rahatsızlık üzerine Belediye, misyonerlik konusunda halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen afişleri kaldırdı.

İstanbul Şişli’de bazı yerlere misyonerlik faaliyetlerine karşı halkı uyaran afişler asıldı.

Afişlerde “Yahudi’nin uşağı olan Yehovacıların misyonerlik faaliyetlerine kanmayın”, “Uyan ey Müslüman kardeşim! Başkalarının düşüncelerinin tutsağı olma”, “Bu insanlar İslam dinini yok etmeye çalışıyorlar” deniliyordu. Afişlerde ayrıca, “Şüphesiz Allah katında tek din İslam’dır” ayeti de hatırlatılıyordu.

Afişler İstanbul’daki Musevileri hayli rahatsız etti. Museviler afişlerin “antisemit ve nefret söylemi içerdiğini” ileri sürdü.

Türk Musevi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh de, Twitter hesabından, bu afişleri paylaşarak, “bir sabah kalkarsınız Kurtuluş & Feriköy'ün antisemit ilanlarla kuşatıldığını görürsünüz” şeklinde mesaj paylaştı ve durumu sosyal medya üzerinden Şişli  Belediyesine şikayet etti.

Belediye de hemen harekete geçerek, sözkonusu afişleri toplamaya başladı.

Yahudi Cemaati bununla da yetinmeyerek, “söz konusu eylemin nefret suçu niteliği taşıdığını zabıt tutulması gerektiğini” istedi.

Hemen her fırsatta kendilerine yönelik olarak nefret suçu işlendiğini ileri sürerek, ortalığı ayağa kaldıran Musevi Cemaati ve Başkanı İshak İbrahimzadeh’in, İsrail’in ezana yasak getirme girişimini nasıl değerlendirdiği ise bilinmiyor. Gerek Musevi cemaatinden gerekse Başkanı İshak İbrahimzadeh’den İsrail konusunda şu ana kadar bir açıklama geldiği görülmüş değil.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.