Marmara'da sarıağız ve lambuka balıkları yakalandı

Marmara'da sarıağız ve lambuka balıkları yakalandı
Bursa’nın Karacabey ilçesindeki balıkçılar bu yıl değişik türlerin ağlarına takılmasının şaşkınlığını yaşıyor.

Marmara'da farklı türlerin yanı sıra bir süre önce deniz kaplumbağasına da rastlayan balıkçılar, Ege ve Akdeniz balıklarının Marmara'da görülmesinin küresel ısınmanın etkisi olarak yorumluyorlar.

MARMARA'DA BİR İLK

Önder Ateş ve Cihat Ergin’in ağlarına takılan granyöz (sarıağız) ve lambuka balıkları balıkçıları olduğu kadar uzmanların da kafalarını karıştırdı.

''BİZ BU BALIĞI DEDELERİMİZDE BİLİYORUZ''

Böyle bir balıkla ilk defa karşılaştığını dile getiren Önder  Ateş, ''Biz bu balığı babalarımızın dedelerimizin anlatımlarından biliyorduk. Nadiren de olsa yakalanırmış. Ama uzun zamandır duymuyorduk. Şimdi ağlarımıza tesadüfen takılması bizleri de şaşırttı. Normalde Ege Denizi'nde bulunan bu balığın Marmara’da uzun yıllar sonra ilk defa yakaladığımızı söyleyebilirim''dedi.

2_3209.jpg

LAMBUKA BALIĞI OLTAYA TAKILDI

Marmaralı balıkçılar bu gelişmenin ardından bu kez Karacabey’in bir başka sahil köyü olan Kurşunlu’dan Cihat Ergin’in ağlarına takılan lambuka balığı balıkçılara ikinci şoku yaşattı.

Ege Denizi'nde görülen ve lezzeti ile de aranan bir balık olan lambukalar avcı balıklar olarak biliniyor.

SULTAN KAPLUMBAĞA GÖRÜNDÜ

Bunların içinde geçen yıl balıkçılar tarafından yakalanarak teknede sevilen ve daha sonra yeniden suya bırakılan Sultan isimli kaplumbağa bu yıl da kendini gösterdi. Balıkçıların yakından ilgi gösterdiği Sultan’ı insanlar sırtındaki midye kabuklarından tanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.