Afgan kadın polisler Sivas'ta eğitiliyor

Afgan kadın polisler Sivas'ta eğitiliyor
Afganistanlı 250 kadın polis adayı, Sivas'taki Polis Meslek Yüksekokulunda polis eğitimi alıyor.

 

Afganistan ile Türkiye arasında yürütülen proje kapsamında 250 Afgan kadın polis adayı, Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda zorlu bir eğitim sürecinden geçiyor.

AFGAN KADIN POLİSLERİ, TÜRK POLİSLER EĞİTİYOR

Kadın polis adayları, 2 Eylül'de başlayan program kapsamında dünyanın en güçlü polis teşkilatları arasında gösterilen Türk Polis Teşkilatı tarafından 4 ay sürecek zorlu bir eğitim sürecine tabi tutuluyor.

UZMANLAR EŞLİĞİNDE POLİSLİK ÖĞRETİLİYOR

Alanında uzman çok sayıda personel tarafından adaylara, polis usul ve esasları, polis hukuku, Afgan Anayasası modülleri, silah kullanımı, trafik polisliği, sürücü eğitimi, bilgisayar kullanımı, arama teknikleri, yolsuzlukla mücadele, insan hakları, polis savunma taktikleri, ilk yardım, ifade alma, olay yeri inceleme, delil toplama, aile içi şiddet ve mağdurlara yardım ve terörizm gibi birçok alanda uygulamalı eğitim veriliyor.

[Afgan kadın polisler Sivas'ta eğitiliyor]

TÜRK VE AFGAN KADIN POLİSLER BİR ARADA

Zaman zaman gece programları düzenleyerek eğlenen Afgan kadın polis adayları, Türk kadın polis eğitmenlerle de iyi bir diyalog kuruyor. Okuldaki sağlık, terzi ve kuaför hizmetlerinden de faydalanan kursiyerler, zorlu eğitimlere rağmen kişisel bakımlarına ayrı bir önem veriyor.

''BAŞKA HİÇBİR YERDE OLMAYAN EĞİTİMDEN GEÇİYORUZ''

Afgan kadın polis adaylarından Sima Gül, ülkesine hizmet etmek için bu eğitimi almaya geldiğini söyledi.  Çok iyi bir eğitim aldıklarını aktaran Gül, şöyle devam etti: "Başka hiçbir yerde olmayan bir eğitimden geçiyoruz. Afganistan Devleti de kızları bu yönde teşvik ediyor ve eğitim almamız için birçok fırsatları bizlere sunuyor. Eğitime başlamadan önce hiç silah tutmamıştım, uzaktan görmüştüm."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.