Milli İHA'lara milli göz

Milli İHA'lara milli göz
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ASELSAN’ın Dinamik RF ve Anten Test Laboratuvarı’nda CATS ve Lazer Güdüm Kiti’ni inceledi.

Hava araçları için hedefleme sistemleri geliştiren ASELSAN, Milli İHA’larda kullanılacak yeni nesil görüntüleme ve hedefleme podunu geliştirerek üretti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gölbaşı yerleşkesinde bulunan ASELSAN’ın Dinamik RF ve Anten Test Laboratuvar açılış törenine katıldı. Bakan Işık, laboratuvarı gezerek buradaki cihazlar ve sistemler hakkında bilgi aldı. Hava araçları için hedefleme sistemleri geliştiren ASELSAN, Milli İHA’larda kullanılacak yeni nesil görüntüleme ve hedefleme podunu geliştirerek üretti.

DAHA İYİ GÖRÜNTÜ DAHA UZUN MENZİL

Sistemin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ANKA İnsansız Hava Aracından başlayarak uçan platformlarına entegre edilmesi hedefleniyor. CATS, aynı zamanda benzerlerine göre daha fazla ışık ile daha iyi görüntü kalitesi ve daha uzun menzil avantajları sunabiliyor.

LAZER GÜDÜM KİTİ İLE DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

ASELSAN, Hava Kuvvetleri Komutanlığının belirlediği milli güdümlü mühimmat ihtiyacına yönelik bünyesindeki kabiliyetleri bir araya getirerek kısa sürede ve düşük maliyetle LGK’yı geliştirdi. Lazer Güdüm Kiti’nin kısaltmasından gelen LGK, Hava Kuvvetlerini akıllı mühimmat alanında dışa bağımlılıktan kurtaracak, büyük stratejik öneme sahip bir proje olup aynı zamanda kanat altından bırakılan klasik bombaları nokta atışı yapan akıllı mühimmatlara dönüştürebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.