6 bin öğretmen göreve dönüyor

6 bin öğretmen göreve dönüyor
Kanun hükmünde kararname (KHK) ile açığa alınan 6 bin öğretmen bugün itibariyle göreve iade edildi. Açıklama MEB'ten doğrulandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), terör örgütleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan personelden 6 bin 7'sinin görevlerine iade edildiğini duyurdu.
 
MEB'in sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan açıklamada, "Terör örgütleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan personelden 6 bin 7'si görevlerine iade edildi. Söz konusu kişiler hakkında inceleme ve  soruşturma işlemleri devam etmektedir" denildi.
 
MEB'den konuya ilişkin alınan bilgiye göre ise göreve iade edilen kişilerle ilgili sadece uzaklaştırma tedbiri kaldırıldı. Ancak bu kişilerin hakkındaki inceleme ve soruşturma çalışmaları devam edecek. Bu kişilerin soruşturma süresince görevden uzakta bulunmalarını gerektirecek bir durum bulunmadığı için görevlerine iade edildiği öğrenildi. Öte yandan MEB tarafından ilgili birimlere 6 bin 7 kişinin iadesiyle ilgili  talimatların verildiği de kaydedildi.
 
Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, görevlendirme yazılarının valiliklere gönderilmeye başlandığını duyurmuştu. Koncuk açıklamasında, "6000 kişinin iade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı ancak bunların ağırlıklı olarak eylemden açığa alınanlar olduğu anlaşılmaktadır. " dedi.
Diyarbakır'da açığa alınan 4 bin 319 öğretmenden, 2 bin 253 öğretmenin göreve başlamasının önünü açan bakanlık yazısının Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştığını duyurdu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.