Şehidin ailesinden CHP'nin eylem çağrısına tepki

Şehidin ailesinden CHP'nin eylem çağrısına tepki
Eskişehir'de CHP İl Başkanlığı şehit Mehmet Arıyeşil'in cenazesinde eylem yapmak için partililere mesaj attı. Şehidin ailesinden tepki geldi.

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olmuştu.

"KESİNLİKLE PROVOKASYON İSTEMİYORUZ"

Şehidin amcası Ali Arıyeşil, yeğeninin bugün Eskişehir'de yapılacak cenaze töreni öncesi CHP İl Başkanı Sinan Özkar tarafından gönderilen ve içinde "Katil PKK, iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu mesaja ilişkin, "Şehidimizin cenazesinin siyasete alet olmasını istemiyoruz. Biz devletimizden memnunuz. Kesinlikle provokasyon istemiyoruz" dedi.

10 YIL TSK'DA UZMAN ÇAVUŞ OLARAK GÖREV YAPTI

Amca Arıyeşil yaptığı açıklamada, yeğeninin Türk Silahlı Kuvvetlerine 10 yıl uzman çavuş olarak başarıyla hizmet ettiğini söyledi.

Acı haberin, memleketleri olan Seyitgazi ilçesinin kırsal mahallelerinden Ayvalı'da bulundukları sırada kendilerine ulaştığını belirten Arıyeşil, "Şehidimizin 3 yaşında bir çocuğu vardı. Acımız çok büyük. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN EYLEM ÇAĞRISI

Arıyeşil, cenaze töreni öncesi CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar tarafından gönderilen ve içinde "Katil PKK, iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu mesajı gördüklerini ifade etti.

"CENAZEMİZİN SİYASETE ALET OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Bu mesajdan şehidin annesi ve babasının da haberdar olduğu bilgisini veren Arıyeşil, "Şehidimizin cenazesinin siyasete alet olmasını istemiyoruz. Biz devletimizden memnunuz. Kesinlikle provokasyon istemiyoruz. Bizim acımız büyük. Siyaset yapmadan cenazemize katılanlara 'Allah razı olsun' deriz" diye konuştu.

Şehit uzman çavuşun naaşı, bugün öğle vakti Eskişehir'deki Reşadiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Seyitgazi ilçesi Ayvalı Mahallesi'nde toprağa verilecek.

CHP ŞEHİT CENAZESİNDE EYLEM ÇAĞRISI YAPTI

d075y_1480148752_899.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.