Kılıçdaroğlu AB'ye resmen yalvardı

Kılıçdaroğlu AB'ye resmen yalvardı
Bakırköy'de bir açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, Avrupa'ya utanç verici sözlerle mesaj gönderdi. CHP lideri 'bizi cezalandırmayın, biz yüzümüzü hep Batı'ya döndük' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği üyelerinin tümüne, tüm yöneticilerine seslenmek isterim. Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti, öteden beri, kurulduğu tarihten bu yana yüzünü Batı'ya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Dolayısıyla bir kişiye kızıp, bir kişinin söylemlerine kızıp, 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayın." dedi.

ADETA YALVARDI: BİZ YÜZÜMÜZÜ HEP BATI'YA DÖNDÜK, BİZİ CEZALANDIRMAYIN

Kılıçdaroğlu, Bakırköy'de belediyenin Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'nda düzenlediği temel atma töreninde yaptığı konuşmada AB'ye adeta yalvardı.

Türkiye'nin yüzünü hep Batı'ya döndüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "bizi cezalandırmayın" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Avrupa Parlamentosu bir karar aldı, Türkiye'nin müzakere sürecini askıya aldı. Önce şunu ifade etmek isterim, bu bir tavsiye kararıdır. Daha sonra komisyonlarda görüşülecek. Avrupa Birliği üyelerinin tümüne, tüm yöneticilerine seslenmek isterim. Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti, öteden beri, kurulduğu tarihten bu yana yüzünü Batı'ya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Dolayısıyla bir kişiye kızıp, bir kişinin söylemlerine kızıp, 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayın. Bu bir halkı cezalandırmaktır. Biz kendi ülkemizde bu mücadeleyi zaten yapıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Birileri Türkiye'yi teslim almak istiyor ama tek bir Cumhuriyet Halk Partili dahi bu ülkeyi bir kişiye asla teslim etmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.