Avrupa'daki Türkler meydanlara döküldü

Avrupa'daki Türkler meydanlara döküldü
Lüksemburg ve Strasbourg'ta yaşayan binlerce Türk, terör örgütleri FETÖ, PKK, DEAŞ'ı protesto etti.

Avrupa'da teröre destek vermeyi bırakmasını talep eden göstericiler, "Kendi oluşturduğu terör örgütü listesine kendisi riayet etmeyen bir AB'nin kimseye söyleyecek sözü kalmaz" açıklamasını yaptı. Lüksemburg'taki Türkler, terörü lanetlemek ve demokrasiyi desteklemek için bir gösteri düzenledi.

MANİDAR DÖVİZLER TAŞINDI

"Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" adıyla yapılan gösteri, Lüksemburg'un Theatre Meydanı'nda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Lüksemburg ulusal marşının okunmasıyla başlayan ve binlerce kişinin katıldığı gösteriye, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) başta olmak üzere farklı sivil toplum kuruluşları destek verdi. "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun FETÖ", "Şehitler ölmez" sloganları atılan gösteride, Türk bayraklarının yanı sıra "Terörün dili, dini, ırkı yoktur", "PKK=DEAŞ=YGP=PYD=FETÖ" ve "Avrupa'da teröre destek vermeyi bırakın" yazılı dövizler taşındı.

SURİYELİ SIĞINMACILAR DA KATILDI

Suriyeli sığınmacıların da, Özgür Suriye Ordusu bayraklarıyla katıldığı gösteride, okunan basın açıklamasında terörle mücadele konusunda Avrupa'dan beklentiler dile getirildi. Katılımcıların endişelerini belirtmek için toplandıkları belirtilen açıklamada, "Avrupa'nın bugün, huzurunun ve refahın güvencesi olan değerlere sırt çevirme noktasına gelmiş bulunmasını üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz. Bu kötü gidişe karşı sesimizi yükseltmenin, büyük Avrupa ailesinin bir parçası olan bizlerin hakkı olduğuna inanıyoruz." ifadesi yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.