Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den önemli uyarı: Kaygı verici!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den önemli uyarı: Kaygı verici!
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa’nın çeşitli yerlerinde artan cami saldırılarından kaygı duyduklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa'daki cami saldırıları ve İslamofobi'deki artış nedeniyle kaygı ve üzüntü duyduklarını söyledi. Avrupa'nın insan hakları, özgürlükler, ötekine saygı gibi değerleri öne çıkaran bir coğrafya olduğuna işaret eden Görmez, "Son zamanlarda her türlü ırkçılığın yaygınlaşması, ötekileştirmelerin çoğalması, yabancı düşmanlığı, İslamofobi'nin İslam nefretine dönüşmesi, İslam nefretinin bazı kesimlerde İslam düşmanlığına dönüşmesi çok kaygı verici, üzüntü verici" dedi.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE

"Bir toplumun din özgürlüklerine müdahalesinin en son noktası mabedine tecavüzdür, camisine saldırmaktır" diyen Görmez "Bunların her ülkede çoğalmaya başlaması gerçekten çok kaygı verici. Siyaset adamlarının, devletlerin bu konunun üzerinde çok fazla durmamaları da kaygıları arttırıyor" diye konuştu.

DİYANET RAPOR TUTUYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının bu tip saldırıların raporunu tuttuğunu belirten Görmez, “Pek çok ülkede camilere fiili saldırılar, camilerin kapısına domuz kafası asarak aşırı nefreti ifade etme, içerisine tecavüz ederek duvarlarına gamalı haçlar çizerek gerçekleştirilen saldırılar nefretin boyutlarını gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.


AKLISELİM EGEMEN OLMALI

İslam dininde bütün dinlerin mabetlerinin dokunulmaz olduğunu vurgulayan Görmez, "Stockholm'de yine bize ait bir camiye saldırı oldu ki İsveç'te bu 21. cami saldırısı. Bizim takip edebildiğimiz, bize ait olan ve diğer Müslümanlara ait olan 21 cami bu şekilde saldırıya uğradı. En kısa zamanda aklıselimin egemen olmasını ve herkesin dikkat ederek bunun ortadan kaldırılması için ortak çalışmalar yapması gerektiğini ifade etmek isterim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum