FETÖ anayasa bile çıkarmış

FETÖ anayasa bile çıkarmış
Örgütün anayasa gibi hazırladığı belgelerdeki ilk maddede, sözde “hizmet hareketine” bağlı olmayanların Müslüman dahi olsa kardeş kabul edilmeyeceği belirtiliyor.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üst düzey sorumluları olan mütevelli heyetlerinin çalışma yöntemleri ve Pensilvanya tarafından belirlenen 100 maddelik anayasa niteliğindeki yönergelerin yazdığı belgelere ulaşıldı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı operasyonda gözaltına alınan örgütün Karadeniz Bölgesi sorumlusu Halit K.'nın evinde örgüte ait gizli belgeler ele geçirildi. Belgelerde, örgüt üst yönetiminin çalışma esasları, mütevelli heyeti, bölge ve il sorumlularının görevleri belirtiliyor. Örgüt yönetiminin anayasası olarak kabul edilen metnin ilk maddesinde “hizmet hareketine" bağlı olmayanların Müslüman olsa bile kardeş kabul edilmediği yazıyor. Sözde anayasada, “Hizmet denilince hiç bir konuda itiraz etmeyecek, gücü yettiğince koşacak. 'Hizmet hayatımın gayesi ve fıtratımın neticesidir' diyemeyenler Müslüman olsalar da kardeşimiz değillerdir" ifadesi yer aldı.

KUR'AN'A GÜLEN YORUMU

Anayasa metni gibi hazırlanan belgelerde, örgütün mütevelli, bölge ve il temsilcilerinin görev ve sorumlulukları maddeler halinde yazıyor. Kendilerini “hizmet adamı" olarak tanımlayan FETÖ, temsilci olarak seçilenlerin, hizmet dışında başka bir işle ilgilenmesini yasaklıyor. Din eğitimi üzerinden propaganda yaparak vatandaşı aldatan örgütün, sözde anayasasındaki dikkat çeken maddelerden birini de, 'Kur'an eğitiminin daimi olarak hizmet odaklı ve teröristbaşı Fetullah Gülen'in vaazları üzerinden verilmesi' oluşturuyor.

İŞ ADAMLARI İÇİN ÖZEL MADDE

Belgelerde FETÖ'yü ayakta tutan finans sektörü için özel maddeler konulduğu da dikkat çekti. Şirketlere özel ilgi gösterilmesi gerektiği yazan belgelerde, hizmet çıkarları gözetilmek kaydıyla şirket müdürlerinin her türlü taleplerinin yerine getirilmesi talimatı veriliyor. Sözde anayasada, sohbetlere, bir cemaate, düşünceye ya da siyasi görüşe bağlanmış olanların çağrılmaması gerektiği belirtiliyor.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.