Domatesin cenaze namazını kıldılar

Domatesin cenaze namazını kıldılar
Domates ihracındaki engellerin kaldırılmamasına protesto etmek için, içinde domates bulunan tabutun önünde temsili cenaze namazı kılındı.

 

Antalya'da, domates ihracındaki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışma yapılmasını isteyen üretici, durumu protesto için içinde domates bulunan tabut önünde temsili cenaze namazı kıldı.

Antalyalı sebze ve meyve üreticilerinin geçen günlerde halde yaptığı eylemin yankıları sürürken, Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ANTKOMDER), Antalya Tüccarlar ve Esnaflar Derneği ile Antalya Ziraat Odası, saat 05.00'te çiftçiyle bir araya geldi.

DÖVİZLER TAŞIDILAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali meydanına üzerinde 'Cumhurbaşkanım Domates İçin Kargo Uçağı İstiyoruz', 'Komisyon Üretici El Elele', 'Antalya'da 1 TL, İstanbul'da 5 TL Külliyen Yalan', 'Antalya Domatesin Başkenti' yazılı dövizlerle gelen dernek ve oda yöneticileri, politikacıların konuyu siyaset malzemesi yapmalarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, son 3 yılda çiftçinin 'serumlu' yaşamak zorunda kaldığını, bıçağın kemiğe dayandığını söyledi. Ülkenin bir geçiş döneminde olduğunu hatırlatan Nazif Alp, şöyle dedi: "Uçak krizi, ardından hükümet değişikliği derken, artık bugünlere geldik. Bugün domates 60 kuruştan 1 TL'ye kadar satılıyor. Narenciye 5 yıldır aynı yerinde sayıyor. Asıl sorun tarım girdilerinin yüksek, fiyatların düşük olması. Bu nedenle çiftçimiz ayakta duracak halde değil. Devletimizden, büyüklerimizden isteğimiz acilen Rus pazarının açılması ve yeni pazarların bulunması."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.