Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye yorumu

Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye yorumu
Obama'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı gerçekleştirilen operasyonlara başarılı bir şekilde öncülük ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, geçtiğimiz aylarda terör örgütü üyeleri için merkez haline gelen Münbiç'in DEAŞ’tan kurtarıldığını belirterek, "Türkiye DEAŞ’ın bu 98 kilometrelik bölgeden temizlenmesi için başarılı bir şekilde operasyonlara öncülük yaptı" ifadesini kullandı.

68 ÜLKENİN TEMSİLCİLERİ TOPLANDI

McGurk, DEAŞ’a karşı kurulan koalisyona üye 68 ülkenin temsilcilerinin ABD Dışişleri Bakanlığında bir araya geldiği toplantıda konuşma yaptı. Bakanlık, görüşmeye ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, MCGurk'un, koalisyon üyelerine DEAŞ’a karşı yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdiği, DEAŞ'ın çevre ülkelerin sınırlarını kullanmada büyük ölçüde düşüş olduğunu söylediği belirtildi.

"TÜRKİYE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ÖNCÜLÜK ETTİ"

Türkiye’nin Suriye sınırındaki 98 kilometrelik bölgede yaptığı operasyonlardan övgüyle bahseden McGurk, "Geçtiğimiz aylarda terör örgütü üyeleri için merkez haline gelen Münbiç, DEAŞ’tan kurtarıldı. Türkiye DEAŞ’ın bu 98 kilometrelik bölgeden temizlenmesi için başarılı bir şekilde operasyonlara öncülük yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.