Şehide hakaret eden yazara hem beraat hem ödül!

Şehide hakaret eden yazara hem beraat hem ödül!
Şehit ailelerinin yaşadıkları evlat acısıyla dalga geçen Hürriyet yazarı Selahattin Duman yargılandığı davadan beraat etti. Üstüne de 1800 lira para aldı.

'Tüm Emniyet Teşkilatı Emeklileri' üyeleri ile 'Halk Birlikteliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği', Duman hakkında, 27 Eylül 2015'teki "Bana 1 Kasım'ı sakın sormayın" başlıklı yazısındaki "Bir çocuğum daha olsaydı…" bölümündeki ifadeleriyle 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada Duman hakkında, köşe yazısının 'terör örgütü propagandası' yapma mahiyetinde olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Ancak savcılık yazıda geçen sözlerin, halkın bir kesimini 'bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçunu oluşturduğu gerekçesiyle dava açarak Duman'ın bir buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İddianamesi mahkemece kabul edilen davanın önceki gün görülen duruşmada, hukuk rezaleti yaşandı. Avukatı, müvekkili Selahattin Duman'a yönelik aleyhe olan hususları kabul etmediklerini belirterek, "Sözlü ve yazılı beyanlarımız içeriğini aynen tekrar ederiz. Söz konusu köşe yazısı aşağılama kasıt ve iradesi ile yazılmadığından müvekkilin beraatini talep ediyoruz" dedi.

MASRAFLAR DEVLETİN KASASINDAN

Dosyanın incelendiğini ve duruşmaya son verildiğini bildiren Hakim Aşkın Kocamanoğlu ise, duruşma tutanağında, "Sanık Selahattin Duman'a yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeni ile CMK 223/2-a madde gereğince sanığın müsnet suçta beraatine, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre tahakkuk eden 1.800 TL maktu vekalet ücretinin maliye hazinesinden alınarak sanığa verilmesine, yargılama giderlerinin kamu üzerinde bırakılmasına dair verilen karar açıkça okunup usulen tefhim kılındı" dedi.

DUMAN NE DEMİŞTİ?

Hürriyet gazetesinde 27 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan köşe yazısında şehit ailelerinin 100 bin lira fazladan almak için "diğer çocuğum da devlete feda olsun" şeklinde açıklamalar yaptığını yazan Selahattin Duman'a kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Duman yazısında, "Bir çocuğum daha olsaydı veya bir çocuğum daha ölseydi. Bir ile iki çocuk arasında ne fark var diyeceksiniz? Cevap vereyim 100 bin lira. O baba ölen çocuğu için 100 bin lira aldı. İki çocuk kaybetse 200 bin lira alacaktı" ifadelerini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.