Hacettepe’de Skandal “Apo” Kararı

Hacettepe’de Skandal “Apo” Kararı
Hacettepe Üniversitesi yönetimi PKK’lı saldırgan gruba karşı atılan “Üniversitede PKK istemiyoruz", "Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri" sloganlarını suç sayıp, ülkücü öğrencileri cezalandırdı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde geçtiğimiz Mart ayında ülkücü öğrencilerle PKK sempatizanı grup arasında yaşanan kavgaya ilişkin Rektörlük’ten skandal bir karar çıktı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde Mart ayında çıkan olaylarla ilgili soruşturma tamamlandı. Beytepe yerleşkesinde yaşanan olaylarda “PKK’yı istemiyoruz”, “"Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri"  şeklinde slogan atan öğrencilere Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. A. Haluk Özen imzasıyla kınama cezası verildi.  Cezaya gerekçe olarak, “bu sloganlarla PKK’lı öğrencilerin tahrik edildiği” şeklinde skandal bir yorumda bulunuldu.

KINAMA CEZASINA BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medyada Hacettepe Üniversitesi Hukuk Müşavirliği'nden öğrencilere gönderildiği belirtilen tutanakta kınama cezasının gerekçesi olarak "Üniversitede PKK istemiyoruz" ve "Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri" sloganları atılması ve olayların büyümesine neden olunması sebep gösterildi. Bu gerekçe, sosyal medyada çığ gibi büyüyen bir tepkiye sebep oldu.

vd-090.gifVATANSEVERLERE CEZA VERİLİYOR

Birçok öğrenci, okul yönetiminin verdiği ifade edilen bu cezayı eleştirirken, Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri de sert ifadelerle rektörlüğü eleştirdi. Bazı öğrenciler, PKK sempatizanı öğrencilerin pankartlı fotoğraflarını paylaşarak “İşte bunlar yüzünden vatanseverlere ceza veriliyor” ifadelerini kullandılar.

PALALARLA TERÖR ESTİRMİŞLERDİ

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde, 2016 yılı mart ayında, Nevruz'u bahane eden PKK'lı bir grup, ellerinde palalarla terör estirmiş ve öğrenci grupları arasında olaylar yaşanmıştı. Olaylar sırasında milliyetçi 5 kişi feci şekilde dövülerek yaralanmıştı. Olaylar sırasında tutanaklar tutuldu ve disiplin cezaları bugünlerde öğrencilere tebliğ edilmeye başlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum