Gri listedeki terörist Hakkari'de öldürüldü!

Gri listedeki terörist Hakkari'de öldürüldü!
Van'da düzenlenen operasyonda PKK'nın Aladağlar ve Erciş sorumluları öldürülürken, Hakkari'de gri listedeki teröristin öldürüldüğü ortaya çıktı.

Van'ın Erciş ilçesinde, cumhuriyet savcılığının talimatıyla ilçe jandarma komutanlığı ekipleri tarafından Düvenci Mahallesi'nde yapılan ev araması sırasında bir grup şüphelinin kaçmaya çalıştığı fark edildi. Kaçan kişilerin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada sözde Aladağlar ve Erciş sorumlusunun da aralarında bulunduğu 3 terörist öldürüldü. Teröristlerin üzerinde ve bölgede 1 adet M16 silah, 2 kaleşnikof, 2 adet tabanca, 1 el telsizi, 6 el bombası, patlayıcı düzenekleri ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Çatışmada öldürülen sözde bölge sorumlusunun, 2015 yılında Erciş'te bir köy korucusunun şehit edilmesi, 2016 yılında 1 muhtarın şehit edilmesi, Erciş Pay jandarma karakoluna yönelik bombalı araç saldırısı sonucu bir asker ve bir köy korucusunun şehit edilmesi ile benzeri çok sayıda eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtildi.

GRİ LİSTEDEKİ PKK'LI HAKKARİ'DE ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde, gri listede bulunan "Roza Serhat" kod adlı PKK'lı terörist Leyla Boran'ın Hakkari'de Eylül ayında düzenlenen operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı.

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik Eylül ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 9 PKK'lı terörist öldürülmüştü. Terör örgütü ile yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) öldürülen PKK'lılar arasında "Roza Serhat" kod adlı Leyla Boran'ın da bulunduğunu duyurdu. Leyla Boran İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde, gri listede bulunuyordu ve başına 300 bin lira ödül konulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.