Rusya, Esed’e desteğini tekrarladı

Rusya, Esed’e desteğini tekrarladı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamada, Suriye’de katliam yapan Esed’ın görevi bırakmasına yönelik taleplerin kabul edilemeyeceğini söyleyerek zulme destek çıktı.

Basın mensuplarının Suriye’ye ilişkin sorularını cevaplayan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Rusya, Suriye krizinde diyaloğu destekliyor. Ancak ne yazık ki ültimatom veren ve Esed’ın görevi bırakmasını talep eden siyasi güçler, Suriye’de taraflar arasındaki müzakereleri 6 aydan fazla süredir bloke ediyor. BM Güvenlik Konseyi’nin 2254’üncü kararında, Esed’in gitmesine yönelik bir koşul bulunmuyor. Biz hiç kimseyle böyle bir anlaşma yapmadık. Söz konusu karar, herhangi bir ön koşul olmaksızın Suriye’de siyasi süreç başlatılmasını gerektiriyor” diye konuştu.

Lavrov, Esed’ın görevi bırakmasına yönelik taleplerin kabul edilemeyeceğini de ekledi.

HALEP’TEKİ ÇATIŞMALAR BİTECEK Mİ?

Rusya’nın, Halep’teki çatışmalara son vermek için Türkiye’de Suriyeli muhaliflerle görüştüğüne ilişkin yayımlanan haberler üzerine konuşan Lavrov, bunun heyecan yaratacak bir durum olmadığını, muhaliflerle görüşme konusunda hiçbir zaman kapıları kapatmadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.