Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Kırmızı ByLockcu!

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Kırmızı ByLockcu!
Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı gözaltında! Doç. Dr. Gürsul’un 'Kırmızı listede Bylock' kullanıcısı olduğu, Kılıçdaroğlu ile örgüt arasındaki bağlantıyı sağladığı iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul Ankara'da gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Gürsul'un FETÖ üyesi olma suçlamasıyla gözaltına alındığı ve 'Kırmızı listede ByLock kullanıcısı' olduğu belirtildi.

FETÖ İLE BAĞLANTISINI KURUYORDU

Gürsul, bilim, teknoloji ve iletişim alanında Kılıçdaroğlu'na 3 yıldır danışmanlık yapıyordu. Gürsul ile ilgili FETÖ bağlantısının bilinmesine rağmen Kılıçdaroğlu'nun kendisinden vazgeçmediği öğrenildi. İncelemelerde Gürsul'un FETÖ ile Kılıçdaroğlu arasında irtibat kurduğu öne sürüldü. Gürsul'un FETÖ'nün ByLock'a gönderdiği bilgileri Kılıçdaroğlu'na aktardığı onun da siyasi konuşmalarında bunları kullandığı iddia edildi.

KHK İLE 4 AY ÖNCE AÇIĞA ALINMIŞTI 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında yaklaşık 4 ay önce KHK ile açığa alınmıştı.

BİLİNİYORDU AMA PARTİ VAZGEÇMEDİ

Öğrencilik yıllarında FETÖ dershanelerine giden Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim gören Gürsul daha sonra bilişim sektörüne girdi. Gürsul, bu süreçte ilginç bir şekilde İsrail Büyükelçiliği ile yakınlaştı. Nikah şahitliğini İsrail Büyükelçisi yaptı. Evlendikten sonra ailesi ve Malatya'daki yakınlarıyla ilişkilerini tamamen koparan Fatih Gürsul sol çevrelere yakınlaştı, Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden biri oldu. Gürsul, FETÖ üyesi olduğu bilindiği halde Kılıçdaroğlu tarafından başdanışman görevine getirildi.

HOCASININ YANINDA EĞİTİM GÖRDÜ

Leadership, Research & Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı olan Doç. Dr. Gürsul, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşu ile projeler gerçekleştirdi. Amerika University of California San Diego'da araştırmacı bilimadamı olarak görev yapan Gürsul, 2010'da Florida State University tarafından, 900 bilimadamı arasından, en iyi makale ödülü olan "The Best Paper Award" ödülüne layık görülmüştü. 

KAYYUM ATANINCA ÇILDIRDI

Gözaltındaki Gürsul, FETÖ soruşturmaları kapsamında Koza İpek Grubu'na kayyum atandığında büyük tepki göstermişti. Gürsul o dönem yaptığı açıklamada "Koza İpek Grubu'nun kayyuma devredilmesi ekilen nefret ve kinin bir ürünüdür. AKP hükümetleri halkı temsilden uzak, sanki mafya organizasyonu gibi işleri halletmektedir. Medyaya yapılan akılalmaz baskılar ülkemizi dünyada rezil kepaze durumuna düşürmektedir. Dünyada siyasi literatüre baktığımızda hiçbir diktatör, hiçbir diktatör bozuntusu basını susturamamıştır. Türkiye'de de susturamayacaktır. Bu sebeple Koza İpek Grubu'na yapılanları şiddetle kınıyorum" demişti.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.