Bomba iddia! Kiev-Beşiktaş maçında...

Bomba iddia! Kiev-Beşiktaş maçında...
Beşiktaş'ın 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup olduğu Dinamo Kiev karşılaşması hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı.

"Şike" kitabının yazarı Declan Hill, bugün blogunda yayımladığı yazıda Dinamo Kiev - Beşiktaş maçında şike yapılabileceğini ifade etmişti. 
 
Şampiyonlar Ligi'nde bu hafta iki maça dikkat çeken Hill, Dinamo Kiev - Beşiktaş ve Juventus - Dinamo Zagreb maçlarına şüpheyle yaklaştığını belirtti. 
 
Hill blogunda bunun nedenleri şöyle açıkladı:
 
"1- İki Dinamo takımının da gruptan çıkma ya da Avrupa Ligi'ne kalma gibi bir amacı yok. Bu da potansiyel bir şikeye davetiye çıkarıyor. Şampiyonlar Ligi'nin bu turunda bir takım her şeyini verirken (Beşiktaş'ın tur şansı varken Juventus da liderlik için mücadele ediyor) diğer takım şikeye açık bir hale geliyor.
 
"2- Bu potansiyel bir bahis şikesi değil fakat 1980'lerden bu yana Avrupa Kupaları'nda böyle durumlar olabiliyor. 
 
Sonuç olarak böylesine potansiyel bir şikenin önüne geçmek çok kolay. Bu da turnuvanın formatını değiştirerek sağlanabilir. Şili'de Leandro Shara bu konuda dünyanın sayılı uzmanlarından bir tanesi. Eğer FIFA'nın Güvenlik Şefi olsam ilk işim onu göreve getirmek olur ki bu sayede böyle durumlarla karşı karşıya gelmeyelim."
 
Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaya çok yaklaşan Beşiktaş, Dinamo Kiev'e 6-0 kaybederken Beck'e çıkan penaltı kararı ve sonrasında gösterilen kırmızı kart çok tartışıldı. 
 
Ajansspor
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.