Fenerbahçe UEFA Evrupa Ligi'nde nasıl turlar?

Fenerbahçe UEFA Evrupa Ligi'nde nasıl turlar?
Fenerbahçe Feyenord'u yenerse grubu lider olarak tamamlayıp üst tura geçecek. Berabere kalırsa ya da tek farklı yenilirse ikinci olacak ve yine turu geçecek. Fener iki ya da daha farklı yenilirse, diğer maçın sonucunu bekleyecek.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda 10 puanla lider bulunan Fenerbahçe gruptaki son maçta deplasmanda Hollanda’nın Feyenoord takımı ile karşılaşacak.

Rakibinin 3 puan önünde bulunan Fenerbahçe, Hollanda ekibi karşısında ilk maçı 1-0 kazandığı için tek farkla mağlup olsa bile tur atlayacak.

Feyenoord’un iki farklı galibiyeti halinde ise Sarı-lacivertliler, Ukrayna’dan gelecek Zorya galibiyetini beklemek durumunda kalacak.

Manchester United’ın iddiasız Zorya karşısında alacağı bir puan bile İngiliz ekibine bir üst turu getirecek.

MANCHESTER YENİLİRSE...

İngiliz temsilcisinin Ukrayna deplasmanında kaybetmesi durumunda ise Feyenoord’a tek farklı galibiyet bile yeterli olacak. Bu durumda Feyenord ile Fenerbahçe bir üst tura yükselecek.

Bu durumda Fenerbahçe grup lideri, Feyenoord ise ikinci olarak üst tura çıkan ekipler olacak. 5 maç sonunda Fenerbahçe’nin 10, Manchester United’ın 9, Feyenoord’un 7, Zorya’nın ise 2 puanı bulunuyor.

Fijenoord Stadı’nda yarın TSİ 21.00’de oynanacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan David Fernandez Borbalan yönetecek.

İŞLER ÜÇLÜ AVERAJA KALABİLİR

Grupta bir üst tura geçen takımları üçlü averaj da belirleyebilir.

Manchester United, Zorya’yla berabere kalır Feyenoord da Fenerbahçe’yi yenerse 3 takımın da puan durumu eşit olacak. Fenerbahçe, bu durumda Feyenoord’a iki farklı yenilmezse grubu 2. sırada tamamlayacak. 

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Feyenoord’la karşılaşacak Fenerbahçe, Hollanda takımlarına karşı 20. kez sahaya çıkacak.

Sarı-lacivertliler Avrupa kupalarında bugüne dek Hollanda takımlarıyla oynadığı 19 maçta 6 kez galip geldi. Bu maçlarda 9 yenilgisi ve 4 beraberliği bulunan Fenerbahçe, Hollanda temsilcilerine 18 gol attı, kalesinde ise 27 gol gördü.

Fenerbahçe, Feyenoord’a ise 4. kez rakip olacak. Daha önceki maçlarda Feyenoord, 2002 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda rakibine şans tanımadı. Rotterdam’da 1-0 kazanan Feyenoord, Kadıköy’de ise Fenerbahçe’yi 2-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi’ne kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.