Amedspor’a taraftar yasağına tepki: “Ayıptır, günahtır”

Amedspor’a taraftar yasağına tepki: “Ayıptır, günahtır”
Kürt aydın İlhami Işık, Star gazetesindeki köşesinde Diyarbakır futbol takımı Amedspor’a uygulanan taraftar yasağına tepki gösterdi: “Ayıptır, yazıktır, günahtır…”

Star yazarı İlhami Işık, terör örgütü PKK lehine slogan atılması gibi olaylar nedeniyle taraftar yasağı getirilen Amedspor’a sahip çıkılmasını isteyerek “Ayıptır, yazıktır, günahtır. Futbol profesyonel bir oyun; yani ekmek parası, yani bir meslek. Bu durumu ağzı salyalı holiganların ırkçı keyfine kurban etmeyelim” dedi. 

Kürt aydın İlhami Işık, Star’daki makalesinde şunları yazdı:

“Geçen seneden bu yana Amedspor’a uygulanan taraftar yasağı bu yıl da devam ediyor. Bu çok anlamsız uygulama kime ve neye hizmet ediyor bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var; bu yasak Kürt ve Türklerin birliğine hizmet etmiyor. Eğer kimi kuşkular varsa, pekala bu kuşkular güvenlik tedbirleri mislice artırılarak aşılabilir. Yasak ayrıştırır, ötekileştirir. Öyle de oluyor.

Irkçı tezahüratlarla karşılanan Amedspor oyuncu kadrosunun neredeyse yarısı Türk Kökenli: Kazım Sarı (Balıkesir), Koray Şanlı (Mersin), Kamil İçer (Antakya), Ercüment Balıkçı (Ankara), Şevket Güngör (Kemalpaşa), Emre Pınar (Hollanda), Ahmet Güven (Samsun), Oğuz Çetinkaya (İstanbul), Sertaç Eren (Erzurum), Abdullah Bal (İstanbul), Hakan Ateş (Manisa), Levent Taşkın (Ankara). Ayıptır, yazıktır, günahtır. Futbol profesyonel bir oyun; yani ekmek parası, yani bir meslek. Bu durumu ağzı salyalı holiganların ırkçı keyfine kurban etmeyelim.

Amedspor’un yeterince derdi var zaten; atanan kayyum, ekonomik desteğini sürdürecek mi bu henüz belli değil. Oyuncuların dünya kadar birikmiş alacakları var. TFF’nin içinde kimi odaklar hiçbir hukuk, etik ve ahlakla açıklanmayacak kimi tasarruflarla Amedspor’a çelme takmaya devam ediyorlar. Bütün bu yanlış ve haksız uygulamalara son verme zamanı gelmedi mi?

Bazen kimi şeylere tanık olunca “Bu kadarı da olmaz” diyorum ve şaşkınlık ile öfke arası bir çizgide, kim, nasıl, neden ve hangi akla hizmet böylesi kararlar alır ve uygular diye uzun uzun düşünüyorum. İnsan olarak herkesten, her durumu idrak etmelerini elbette beklemiyorum ama asgari düzeyde kimi hassas konularda herkesten azıcık özen beklemek, hem hakkımız hem de normal insani sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.