NATO komutanı darbeci subaylara sahip çıktı

NATO komutanı darbeci subaylara sahip çıktı
15 Temmuz'un ardından görevden alınan subayların NATO'yu "zayıflattığını" söyleyen Scaparrotti, söz konusu isimlerin darbe girişimine katılmadığını düşündüğünü söyledi.

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin Brüksel'de görevli subayları görevden uzaklaştırmasının ittifakı "zayıflattığını" söyledi.

Financial Times'ta yer alan habere göre, Scaparrotti, Brüksel'de yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana NATO bünyesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup yaklaşık 150 üst düzey askeri personelin tutuklandığını, geri çağrıldığını ya da emekliye sevk edildiğini söyledi.

Scaparrotti, "Bu subaylar, NATO'ya önemli hizmetler verdi. Burada yetenekli ve yetkin insanlarla birlikte çalışıyordum ve şu anda ekibimde yetenek, uzmanlık ve üretilen iş anlamında bir zayıflama görüyorum" dedi.

ABD'li orgeneral, çeşitli yöntemlerle NATO'daki görevlerinden uzaklaştırılan Türk subayların darbe planlamasında yer aldıklarını düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soruya ise "Hayır" yanıtını verdi.

Bu konuyla ilgili kaygıların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a da aktarıldığını belirten Scaparrotti, "Bu kişiler kıdemli personel olmalarından dolayı bizi önemli ölçüde etkiledi ve ciddi bir deneyim kaybına yol açtı. Dolayısıyla bu anlamda burada bir zayıflama söz konusu" diye konuştu.

FİNANCİAL TİMES

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum