Rusya'dan ABD'ye çok sert PKK uyarısı

Rusya'dan ABD'ye çok sert PKK uyarısı
Kremlin Sözcüsü Peskov, PKK'ya Manpads füzesi göndermeye hazırlanan ABD’yi uyardı: “Sadece bölge için değil, tüm dünya için ciddi bir tehdit.”

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Dışişleri ve Savunma bakanlıklarına gönderdiği genelge ile Suriye’de “terörle mücadele eden” gruplara silah yardımı yapılmasına dair tüm kısıtlamalarını kaldırmasına Rusya’dan tepki geldi.

Washington’un kararına ilişkin soruları yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kısıtlamaların kaldırılması halinde taşınabilir hava savunma füzelerinin (MANPADS) “teröristlerin eline geçebileceğini” belirtti.

ULUSLARARASI KONVANSİYONLARA AYKIRI

Sputnik’in haberine göre, “Tasarının ana amacını, niyetlerini ve detaylarını anlamamız gerekiyor. Elbette bu kararın en kötü sonucu MANPADS da dahil çeşitli silahların teröristlerin eline geçmesi olacak. Bu uluslararası konvansiyonlara aykırı” diyen Peskov, bu tür gelişmelerin sadece bölge için değil, tüm dünya için ciddi bir tehdit oluşturduğunun altını çizdi.

HAVA-UZAY KUVVETLERİ İÇİN TEHDİT

Peskov, bir soru üzerine ABD tarafından alınan bu kararın, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri için de tehdit unsuru taşıdığını belirtti. Ancak birtakım savunma araçları bulunduğunun ve pilotların çok gelişmiş bu savunma teknolojilerini kullanmak zorunda olduğunu kaydeden Peskov, her şeye rağmen bir risk bulunduğuna dikkat çekti.

ABD’DEN PKK/PYD’YE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Obama’nın silah yardımı kısıtlamalarını kaldırmasından saatler sonra ABD Savunma Bakanlığı’nın 619 milyar dolarlık 2017 bütçe tasarısı Senato’da kabul edilerek Beyaz Saray’a gönderilmişti. Ayrıca tasarıya son anda, “belli koşullara bağlı olmak kaydıyla Suriye’deki muhaliflere ‘taşınabilir hava savunma füzeleri’ (MANPADS) verilmesini” içeren bir madde de eklenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.