Coşkun Erdem kimdir hayatını kaybetti

Coşkun Erdem kimdir hayatını kaybetti
Beyin kanaması geçirmesi sonucu bir süredir yoğun bakımda olan Coşkun Erdem’den kötü haber geldi.

İsviçre'nin Zürih kentinde beyin kanaması geçirip yoğun bakımda tedavi altında tutulan ve kısa bir süre önce Türkiye'ye getirilen Coşkun Erdem, hayat mücadelesini kaybetti. Peki, müzik dünyasının duayen isimlerinden Coşkun Erdem kimdir?

Coşkun Erdem’den gelen haber üzdü. İsviçre'nin Zürih kentinde beyin kanaması geçirip yoğun bakımda tedavi altında tutulan ve kısa bir süre önce Türkiye'ye getirilen Coşkun Erdemi, yaşam mücadelesini kaybetti. Tedavisine Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edilen usta müzisyen bu sabah hayatını kaybetti. Pek çok başarılı bestenin mimarı olan Coşkun Erdem’in, beyin kanaması geçirdiği bilgisini Sanat Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay vermişti. Akay, “Ünlü kanun sanatçısı ve bestekar Coşkun Erdem, İsviçre’nin Zürih kentinde program yaparken sahnede düşerek beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan sanatçımızın beyninde pıhtı atması olduğu ve müdahale ile pıhtının temizlendiğini öğrendim.  Şu an yoğun bakımda yatan sanatçımız ölümle pençeleşiyor! Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.” notunu düşmüştü. Peki, unutulmaz bestelerin sahibi ve usta kanun sanatçısı Coşkun Erdem kimdir?

584d3b3ac03c0e289c253f72.jpg

COŞKUN ERDEM KİMDİR?

Münir Nurettin Selçuk’tan Safiye Ayla’ya ve Müzeyyen Senar’dan Zeki Müren’e kadar çok sayıda efsane sanatçıya sahnede eşlik eden Coşkun Erdem, 1938 yılında Gemlik'de dünyaya geldi. 1951 yılında Üsküdar Musiki Cemiyetine girdi. Devrin kanun üstadı Ahmet Yatman'dan dersler alan ve genç yaşına rağmen Anodolu'nun dört bir yanında konserler veren kanun üstadının bir çok ünlü eserde imzası bulunuyor. "Kader böyleymiş Ne söylesem Boş" adlı eseriyle ilk altın plağını alan Coşkun Erdem, Zeki Müren, Münür Nurettin Selçuk, Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Hamiyet Yüceses, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Muazzez Ersot gibi bir çok sanatçının gerek konserlerinde, gere stüdyo kayıtlarında kanunu ile eşlik etti. Coşkun Erdem Ile OyunHavaları, Coş Coşkun Coş gibi albümleri olan usta müzisyenin 6 evliliğinden bir kızı ve bir oğlu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.