İki Türk avukat prangaya vuruldu

İki Türk avukat prangaya vuruldu
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yargılanan iki Türk avukat hakkında görülen davadan hapis kararı çıktı. İki Türk avukat saçları kazınmış halde prangaya vurularak cezaevine gönderildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki dedesinden yüklü miktarda miras kaldığını iddia eden bir kişinin verdiği belgelerle parayı almak için Abu Dabi’ye giden Türk avukatlar Vahit Aykut Ergil ve Metin Uracin ile ilgili bugün görülen davada karar çıktı.

Ergil ve Uracin'in 1'er yıl 3'er ay hapis cezası çıktığı öğrenildi. İki ismin bu ülkede tutuklu kalmaya devam edecekleri öğrenildi.

İstanbul'da Bora A. isimli bir kişi, Abu  Dabi’de vefat eden dedesinden yüklü miktarda miras kaldığı iddiasıyla, kısa süre önce Avukat Vahit Aykut Ergil’e (78) birtakım belgeler ve vekaletname verdi.

26 EKİM'DE BULUŞTULAR

Miras işlemlerini takip etmeyi kabul eden Ergil, Dubai’de bulunan İstanbul Barosu Dış İlişkiler Başkanı Avukat Metin Uracin’den, tercümanlık için yardım talep etti. İki avukat, 26 Ekim’de Abu Dabi’de buluştu.

'EMİRİN BANKASINI DOLANDIRMA' SUÇLAMASI

Banka yetkililerine belgeleri sunan avukatlar, bir odaya alınarak beklemeleri söylendi. Bir süre sonra odaya gelen polisler, iki avukatı “Sahte belgelerle emirin bankasını dolandırmaya kalkışmak”iddiasıyla tutukladı. 27 Ekim’de tutuklanan iki avukatın saçları kazıtıldı, ayaklarına pranga vurularak cezaevine konuldu.

KARAR BUGÜN ÇIKTI

İki avukatın Türk Büyükelçiliği’yle iletişim kurmalarının da engellendiği öne sürülürken, durum, avukat Metin Uracin’in, aynı koğuştan tahliye olan bir tutukludan başka bir avukat arkadaşını aramasını rica etmesiyle ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.