Almanya'dan PKK açıklaması

Almanya'dan PKK açıklaması
Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dimroth, 'PKK Almanya’da terör örgütü kategorisinde yer alıyor. Bu açıdan sade üyeliği bile suçtur.' dedi.

 

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, PKK'nın Almanya'da terör örgütü olarak görüldüğünü ve sade üyeliğinin bile suç teşkil ettiğini söyledi.

Dimroth, Berlin'deki basın evinde düzenlediği toplantıda, "terör örgütü PKK'nın Almanya'da para toplamasına ve eleman kazanmaya yönelik çalışmalara hükümetin ve polisin ne gibi tedbirler aldığına ilişkin"soruya karşılık, alınan ve alınacak önlemler konusunda Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının (BfV) raporuna bakılmasını istedi.

"PKK Almanya'da terör örgütü kategorisinde yer alıyor. Bu açıdan sade üyeliği bile suçtur" ifadesini kullanan Dimroth, Almanya'nın eyalet sistemiyle yönetildiğine işaret etti. Dimroth, polisin aldığı önlemlerin eyaletlerin görev alanına girdiğini bildirdi.

BfV raporunda Almanya'da bir dizi PKK üyesine karşı soruşturma yapıldığının ve ceza davalarının açıldığının görülebileceğini belirten Dimroth, son olarak da bir DHKP-C üyesinin yakalandığını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.