Meteorolojiden İstanbul için kar uyarısı

Meteorolojiden İstanbul için kar uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, İstanbul'da etkili olacak kar yağışının saat 12.00'den sonra başlayıp saat 15.00 itibariyle ise etkisini arttırarak devam edeceği duyuruldu.

 

Soğuk hava yönünü batıya çeviriyor, bugünden itibaren kar geliyor. Hafta ortasından itibaren soğuk havalar tüm yurdu etkisi altına alacak. Kuzey ve Doğu kesimlerde ise kar yağışı ve tipi devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için yapılan açıklama şöyle: 

"İstanbul’da dün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayan yağışın bugün (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

KAR SAĞANAĞI NEDİR?

Ani kuvvetli rüzgar ve sağanak hattıyla birlikte görülen orta veya yoğun şiddetteki kısa süreli kar yağışı.

İSTANBUL İÇİN KRİTİK SAATLER

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün yayınladığı saatlik hava durumuna göre, saat 09.00-12.00 arasında sulu kar etkili olacak. Yoğun kar yağışı ise İstanbul'da saat 15.00'da bastıracak. İstanbullunun iş çıkış saatinde kar etkisini arttıracağını, kar yağışının etkisini arttırarak devam ettireceği belirtildi.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı. D-100 karayolunun Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek, TEM otoyolunun da Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler mevkilerinde etkili olan kar yağışı sürülere zor anlar yaşatıyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarırken karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı. 
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerinde artmasının beklendiğini bildirdi. 

ORTA KARADENİZ’DE KAR UYARISI

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu ve Sinop çevrelerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla yer yer kar şeklinde olacağını bildirdi.

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden (BTUM), yapılan yazılı açıklamada, bölgede bugün batı kesimlerinden başlamak üzere, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Kastamonu ve Sinop çevrelerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği yağışların; iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla yer yer kar şeklinde olacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Kar yağışının, özellikle bölgenin sahil kesimleri hariç, kuzey kesimlerinde etkili olacağı, kar yüksekliğinin ise 20 santimetre ve üzerinde kar örtüsü oluşturacağı ve hayatı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; bölge genelinde 10 derece civarında azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor. Denizlerimizde salı ve çarşamba günleri fırtına beklenmektedir. Fırtınanın Batı Karadeniz'de yıldız ve poyrazdan, Doğu Karadeniz'de ise günbatısı ve karayelden 6 ila 8 kuvvetinde esmesi beklenmektedir."

İşte Meteorolojinin son tahminleri:

584e293f67b0a931b86e67b9.jpgGÜNEYDOĞU'YA "KAR" UYARISI

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren etkisini artıracak yağış, karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde görülecek. Gece saatlerinden sonra Diyarbakır, Şırnak ve Siirt ile Batman'ın kuzey ilçeleri ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Vatandaşların kar nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don ve trafikte aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji, gece saatlerinden itibaren Doğu Anadolu Bölgesi genelinde etkili olacak kar yağışına karşı uyarıda bulundu.

DOĞU ANADOLU'YA KAR UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin gece saatlerinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Kar şeklinde görülecek yağışların perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Kar yağışının salı günü öğle saatlerinden çarşamba günü akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli ve yoğun olarak devam edeceği değerlendirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, meteorolojik uyarı doğrultusunda meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, kar yağışı ve tipi şeklindeki olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.