Halepli genç kız tedavi olamayınca 350 kiloya çıktı

Halepli genç kız tedavi olamayınca 350 kiloya çıktı
Suriye'nin Halep kentindeki rejim saldırılarından ve çatışmalardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan 350 kilogram ağırlığındaki Suriyeli genç kız, yeniden yürüyebilmenin hayalini kuruyor.

Fadiya Cemil Hamigo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşından itibaren kilo almaya başladığını, bu nedenle çocukluğunu yaşayamadığını söyledi.Suriye'de birçok kez doktora gittiklerini ancak sonuç alamadıklarını anlatan Hamigo, "Ailem beni birçok hastaneye götürdü fakat sadece ilaç tedavisi aldım. Maddi durumumuz iyi olmadığı için ve ülkemde 6 yıldır süren iç savaş yüzünden düzenli bir şekilde tedavi olamadım. Şuan 20 yaşındayım ama 350 kilogram olmak beni çok üzüyor." dedi.Hamigo, Halep'ten birlikte kaçmayı başardığı halasının yardımıyla hayatını sürdürebildiğini beliterek, "Sıvı ve meyve yiyebiliyorum. Maddi durumumuz iyi olmadığı için ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Sağlığıma kavuşmak için yardım bekliyorum." diye konuştu.Aşırı kiloları yüzünden birkaç kişinin yardımıyla hareket ettiğini aktaran Hamigo, "Şu an yürüyemiyorum. Sürekli oturduğum ve uzandığım için bacaklarımda ve sırtımda yaralar oluşuyor. Zaman zaman nefes darlığı da çekiyorum. Hem ailem yanımda olmadığı hem de sağlığım olmadığı için çok üzülüyorum. Daha çok gencim bende yaşıtlarım gibi hareket etmek ve tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

CANIMIZI KURTARDIK!

Halep'te yaşamanın mümkün olmadığını vurgulayan Hamigo, şöyle konuştu:"Oradan kaçalı bir gün oldu. Çok şükür canımızı kurtardık ancak birçok Suriyeli kardeşimiz halen orada, onlar için de dua ediyorum. Biz oldukça sıkıntılı ve zorlu yolculukların ardından çıkabildik. Ailem ise daha güvenli bir noktaya kadar gelebildi. Ülkemdeki durumun biran önce düzelmesini ümit ediyorum. Sağlığıma kavuşup ailemin yanına dönmek istiyorum. Bize kucak açan Türkiye'ye çok teşekkür ederiz."Hamigo, daha fazla kilo almak istemediğini kendine uzanacak yardım eline ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.