Hakkari "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

Hakkari  "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi
Hakkari ve ilçelerindeki bazı alanların yarından itibaren 15 gün boyunca "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.


Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren  bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin, son zamanlardaki terör ve  yıldırma saldırılarının, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye  başladığı kaydedildi.
Saldırılar neticesinde vatandaşların ekonomik ve sosyal faaliyetlerini  yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı belirtilen  açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet  yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal  güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi,  devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması  maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat  çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında 2565 sayılı  Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince  ilimiz merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarında bulunan bazı  bölgeler, 14 Aralık 2016 günü saat 00:00:01'den, 28 Aralık 2016 günü saat  23:59:59'a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın  belirtilen bölgelere izinsiz girmesi yasaklanmıştır."
Vatandaşların, özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilişkin  detaylı bilgiye Valiliğin internet adresinden ulaşabileceği vurgulandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.