Yeni uydu fotoğrafları füzeleri gösterdi!

Yeni uydu fotoğrafları füzeleri gösterdi!
Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki yedi ayrı adaya yerleştirdiği füze savunma sistemleri ve uçaksavarlar, dünya gündeminde ilk sıralara yükseldi.

Çin ile neredeyse dünyanın geri kalanını karşı karşıya getiren Güney Çin Denizi'ne Pekin yönetiminin koyduğu füze savunma sistemi ve uçaksavarlar, uydu fotoğraflarıyla ortaya çıktı.

Bölgeden gelen son görüntüler, silahlanmanın arttığını gösteriyor. Asia Maritime Transparency Initiative (AMTI) adlı düşünce kuruluşu tarafından paylaşılan fotoğraflarda, yedi ayrı adaya füze savunma sistemi ve uçaksavar yerleştirildiği görülüyor.

Fotoğraflar, Hughes Resifi, Subi Resifi, Gaven Resifi ve Johnson Resifi'nde çekildi.

Geçen Şubat ayında çekilen uydu görüntülerinde de Çin'in Adalara füze savunma sistemi koyduğu belirlenmişti.

084uo_1481784111_3865.jpeg

HEPSİ AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRÜLMÜŞTÜ

Yaz mevsiminde çekilen fotoğraflarda ise, aynı bölgede havaalanı, hangarlar, savaş uçakları, kuleler açık şekilde yer alıyordu. Resiflere ilk uçakların 12 Temmuz tarihinde indiği açıklanmıştı. İnşa edilen hangarlara ise J-11 ve Su-30 savaş uçakları, H-6 bombardıman, H-6U tanker uçağı, Y-8 nakliye ve KJ200 uyarı ve kontrol uçağı gizlenebileceği duyurulmuştu. En büyük hangarların ise Y-20 ve Il-76 dev nakliye uçaklarıyla Il-78 büyük tanker uçakları için tasarlandığı belirtilmişti.

TÜM KOMŞULAR PEŞİNDE

Pekin yönetimi, tartışmalı adalar üzerinde birkaç yıl önce altyapı çalışmaları başlatmıştı. Çin hükümeti bu kararının uluslararası hukuka uygun olduğunu savunuyor ancak başta Tayvan olmak üzere Vietnam, Filipinler, Malezya ve Brunei gibi ülkeler de bölgedeki adalar üzerinde hak iddia ediyor ve Pekin'i Güney Çin Denizi'ni askeri üsse çevirmekle suçluyor.

w7oxs_1481784119_5124.jpeg

Çin, yalnızca komşu ülkelerle değil ABD ile de sık sık Güney Çin Denizi'nde karşı karşıya geliyor.

Dünyanın en önemli deniz güzergahlarından olan Güney Çin Denizi, zengin hidrokarbon rezervlerine sahip.

0ns2o_1481784130_4241.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.