Küçük Mehmet Ali’ye yardım yağdı

Küçük Mehmet Ali’ye yardım yağdı
Mehmet Ali, yırtık ayakkabısı ve gururuyla yürekleri sızlatmıştı. Türkiye o çocuğa sahip çıktı.

Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit düşen Adem Oğuz ve Mehmet Atacı'nın Adana'daki cenazesinde ön saflarda yer tutan Mehmet Ali, yırtık ayakkabısı ve gururuyla yürekleri sızlatmıştı. Türkiye o çocuğa sahip çıktı.

ADEM OĞUZ'IN CENAZESİNDE GÖRÜLDÜ

Adana’nın Aladağ İlçesi, öğrenci yurdundaki yangında ölen 11’i çocuk 12 kişiden sonra, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısıyla bir kez daha acıya boğuldu.

Şehit düşen polislerden biri de 31 yaşındaki Adem Oğuz’du. Oğuz’un cenazesi, mesai arkadaşı olan hemşerisi 22 yaşındaki Mehmet Atacı ile birlikte pazartesi günü memleketi Aladağ’da toprağa verildi.

1336706_351aa85963871c67fbd1d620f18a99eb_640x640.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın da katıldığı cenaze töreninde, ön saflarda yer tutan küçük bir çocuğun görüntüsü dikkat çekti.

Vakur görüntüsüyle saygı duruşuna katılan çocuk, Adem Ağabey’inin Türk bayrağına sarılı tabutunun başından hiç ayrılmadı.

ŞEHİDİN TEYZENİN OĞLU

Eskimiş ayakkabıları yırtılmış, sırtında incecik bir yelek olan o çocuk, şehidin teyzesinin oğlu, 12 yaşındaki Mehmet Ali Arısoy’du...

Ortaokul 2. sınıf öğrencisi Mehmet Ali’nin gazete ve televizyonlara da yansıyan o görüntüsü, birçok kişinin dikkatini çekti. Aladağ’daki Kıcak Mahallesi Muhtarı’nı arayan vatandaşlar, küçük çocuğa ayakkabı ve giysi yardımı yapmak istediklerini söyledi.

Şehidin teyzesi, Mehmet Ali’nin annesi Meral Arısoy ise oğlunun cenaze törenindeki anlarını Habertürk’e anlattı. “Hep içine kapanıktır, hep üzgündür yüzü” dediği oğlunun, kuzeni olan Adem Ağabey’ini çok sevdiğini ifade eden anne, “Adem en son oğluma polis kıyafeti hediye getirmişti.

FUTBOL OYNAMAYI ÇOK SEVİYOR

Mehmet Ali de bayramda giymişti kıyafetini. Zaten hep yakınlarımızın verdiklerini giyinir benim çocuklarım. Cenazede Mehmet Ali herkesin arasından sıyrılıp en öne geçti, karşımdaydı. Her zamanki gibi o gün de suskundu, içine kapanmıştı” diyor.

İlkokul 2’nci sınıfa giden bir de kızı bulunan Arısoy, çiğköftecide gözleme yaparak geçimini sağladığını aktarıyor: “Günlük 35 TL kazanıyorsam şükrediyorum.

Mehmet Ali’nin ayağındaki yırtık ayakkabıları da teyzesinin oğlu vermişti. Top oynamayı çok sever ama krampon alamayacağımızı bildiği için istemez. ‘Anne biz ne bulursak onu giyeriz’ der.”

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.