Tahran'dan çok acil telefon! Peş peşe iki kez aradı

Tahran'dan çok acil telefon! Peş peşe iki kez aradı
Türkiye'nin arabuluculuğu ile Halep'te varılan ateşkesin rejim güçleri tarafından ihlal edilmesinin ardından Ankara ile Tahran arasındaki telefon trafiği yoğunlaştı.

Türkiye ve Rusya arasındaki temaslar sonucu Halep'te önceki akşam sağlanan ateşkes, İranlı komutanın komutası altındaki Şii milisler tarafından bozulmuştu. Türkiye, sivillerin tahliyesi konusunda yoğun girişimlerini sürdürüyor. İran ile Ankara arasında da temas trafiği arttı.

Halep'teki gelişmelerle ilgili olarak Çavuşoğlu, önceki akşam Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüştü. Ateşkesin ihlaliyle ilgili gelişmeler üzerine Çavuşoğlu, dün öğlen saatlerinde İran Dışişleri Bakanı Zarif ile telefon görüşmesi yaptı.

4 KERE GÖRÜŞTÜLER

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Halep mutabakatın başlar başlamaz ilk konvoya saldırı yapıldığına ilişkin bilgiler olduğunu söyledi. Müftüoğlu ayrıca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile dünden bu yana dört kere görüştüğünü belirtti.

İran'ın Halep'te ateşkes anlaşmasının ardından Suriye'de iki Şii köyünün boşaltılmasını şart koştuğu iddialarını değerlendiren sözcü, ilave koşullar getirilmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Sözcü, "İran'ın istekleri varsa ayrı tutmak gerekir. Bizim önceliğimiz Halep'in tahliyesidir. Başka yerler söz konusu olursa yardım etmeye hazırız" dedi.

Müftüoğlu ayrıca, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile dünden bu yana dört kere görüştüğünü belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İran'ın talebiyle gerçekleşen son görüşmede, Halep’teki gelişmeler ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.