Erdoğan: Putin, Obama ve Merkel ile görüştüm

Erdoğan: Putin, Obama ve Merkel ile görüştüm
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ortak basın toplantısında, Putin, Obama ve Merkel ile görüştüğünü söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pahor ile görüşmesinin ardından Külliye'de yapmış olduğu açıklamada, Suriye ve Irak konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü söyledi.

Erdoğan, AB ile ilişkiler konusunda, "13 Aralık'ta, Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi'nde bir üye ülkenin vizyonsuz tutumuna rağmen diğer ülkeler sağduyulu davrandı. AB sürecimize destek veren Slovenya'ya çabalarından dolayı bir kez daha teşekkür ederim ancak metindeki 'İçinde bulunduğumuz koşullar altında yeni fasılların açılmasının öngörülmediği...' ifadesini, Türkiye olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bahsedilen koşullar AB'nin neden olduğu suni ve siyasi engellerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Yaşadığımız krizler, ortak sorunlardır ve bunlar ancak tam bir işbirliğiyle çözülebilir." diyen Erdoğan, "Bu nedenle

Türkiye'yi dışlamaya çalışmak, bölgenin istikrar ve güvenliğini de tehlikeye atmak demektir. Türkiye'nin kapıda bekletildiği, Türkiye'nin yer almadığı bir Avrupa'nın güven ve huzur içinde olması da mümkün değildir. Türkiye artık kısır siyasi çekişmelerin, popülizmin ve siyasi rant arayışlarının odağına yerleştirilmemelidir.  Biz, AB sürecimizde samimi olduk, verdiğimiz sözlerin daima arkasında durduk." diye konuştu.

OBAMA İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Az önce Sayın Obama ile uzunca bir görüşmemiz oldu, kendileriyle yaptığımız görüşmede de sadece Suriye değil aynı zamanda Irak'taki gelişmeleri de ele aldık, Irak konusunu da görüştük. Çünkü bölgede şu anda sadece Suriye yok, aynı zamanda Irak var. Irak'ta da özellikle Telafer ve Sincar'da istenmeyen bir durum olması halinde buradaki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu da kendilerine ifade ettim. Kendileri, 'Biz nasıl yardımcı olabiliriz?' dediler, ben de kendilerine nasıl yardımcı olabileceklerini ayrıca ifade ettim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.