Maliye Bakanlığı’ndaki müfettişler Bylock'çu çıktı

Maliye Bakanlığı’ndaki müfettişler Bylock'çu çıktı
Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün Maliye Bakanlığı’ndaki yapılanmasına yönelik soruşturmada, 119 şüphelinin örgütün haberleşme sistemi ByLock’u kullandığı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Şahin koordinasyonunda Cumhuriyet Savcısı Kamil Altıntaş tarafından FETÖ’nün Maliye Bakanlığı’ndaki yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturmada, aralarında devlet gelir uzman yardımcısı, maliye uzmanı, vergi müfettiş yardımcılarının da bulunduğu 119 kişi şüpheli olarak yer alıyor. Şüphelilerin tamamının FETÖ’nün gizli haberleşme sistemi ByLock’u kullandığı tespit edildi. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, eski Gelir İdaresi Daire Başkanı Hasan Kurnaz’ın da aralarında bulunduğu 31 kişi soruşturmada tutuklu. 61 şüpheli firarda, 25’i ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Devlet gelir uzman yardımcısı olarak görev yapan 2 şüpheli ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savcılık kaynakları, tanık beyanları ve ByLock kullanmalarının şüphelilerin FETÖ ile bağlantısını ortaya koyduğunu belirtti.

KHK İLE İHRAÇ EDİLDİLER

ByLock kullandığı için dosyada şüpheli olarak yer alan isimler arasında Doğan Grubu’na 2009 yılında toplam 6.8 milyar lira tutarında vergi cezasını kesen iki Maliye Bakanlığı personeli de bulunuyor. Dosyadaki bilgilere göre, Doğan Grubu’na yönelik vergi incelemesinin yapıldığı dönemde Gelir İdaresi Daire Başkanı olarak görev yapan Hasan Kurnaz tutuklu, Doğan TV Holding A.Ş ve iştiraklerine yönelik vergi incelemesini yapan Vergi Müffetişi Fatih Kızıltepe ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılanlar arasında bulunuyor. Soruşturma dosyasına göre, Hasan Kurnaz ve Fatih Kızıltepe, 1 Eylül tarihinde yayınlanan 672 sayılı KHK ile FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği, mensubiyeti ve irtibatı gerekçesiyle devlet memurluğundan çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.