Hollanda'dan skandal sınır dışı talebi

Hollanda'dan skandal sınır dışı talebi
Hollanda’da FETÖ'cü teröristleri TBMM'de Darbe Komisyonu'na rapor eden Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Yusuf Acar’ın sınır dışı edilmesi talep edildi.

Hollanda’da muhalefetteki Hıristiyan Demokrat Parti (CDA), FETÖ’cü kişi ve kuruluşları Türkiye'ye rapor eden Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Yusuf Acar’ın sınır dışı edilmesini istedi.

FETÖ’NÜN KALESİ

Ülkenin en çok satan gazetesi De Telegraaf, Acar tarafından hazırlanan ve TBMM Darbe Komisyonu'nda da ele alınan rapora yer verdi. De Telegraaf'ın haberine göre, Gülen Cemaati'ne yakın kişi ve kuruluşlara ait isim ve bilgilerin yer aldığı raporda, ülkenin köklü partilerinden CDA'ya yönelik suçlamalar yer aldı. Raporda partiden "Fethullahçıların kalesi" diye söz edildi. CDA milletvekillerinin, mecliste Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında olumsuz görüşler içeren önergeler verdikleri savunuldu.

hollandada_skandal_talep_1481876259_3209.jpg

De Telegraaf gazetesi, Yusuf Acar’ın kendilerine yaptığı açıklamada böyle bir çalışma yaptığını doğruladığını yazdı. Bu gelişme üzerine Türk Büyükelçi, Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

SINIR DIŞI TALEBİ

CDA Genel Başkanı Sybrand Buma, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’tan Türk ataşenin sınır dışı edilmesini istedi. Buma, hazırlanan rapor ve partisine yönelik suçlamaları ‘tuhaf’ bulduğunu söyledi.

De Telegraaf'ın haberine göre ülkede, Yusuf Acar'ın başkanı olduğu Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı 145 cami bulunuyor.

FETÖ'CÜLERİ KORUYOR

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra, yurt dışındaki FETÖ'cü militanları Diyanet İşleri Başkanlığı'na rapor eden imamlardan rahatsız olan Hollanda hükümeti, teröristleri suç duyurusunda bulunmaya çağırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.