ABD'den Türkiye'nin güvenli bölge önerisine destek

ABD'den Türkiye'nin güvenli bölge önerisine destek
Trump, uzun süredir Suriye'de güvenli bölgelerin oluşturulmasını isteyen Türkiye ile benzer görüşleri savunarak, ülkesinin Suriye'de "güvenli bölge" oluşturacağını açıkladı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Donald Trump, Pensilvanya eyaletinde Hershey'de yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşananların çok üzücü olduğunu ifade etti.

Trump, "Çok üzücü. Oradaki insanlara yardım edeceğiz. Suriye'de güvenli bölgeler oluşturacağız. Orada güvenli bölgelerin oluşturulmasına yardım edeceğiz" şeklinde konuştu.

MASRAFLARI KÖRFEZ KARŞILAYACAK

Güvenli bölgelerin oluşturulmasıyla Suriye'deki insanların bir şans yakalayacağını belirten Trump, proje masraflarını Körfez ülkelerinden talep edeceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ BÖLGE TALEBİ

Güvenli bölge fikri ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmede somutlaştı. Görüşmenin ana gündem maddesi, sınırın Suriye tarafında bir güvenli bölge oluşturulmasıydı. Erdoğan bu konuda Washington'un o dönemki düşüncesini, "Buna böyle yarım ağızla evet diyorlar" diyerek aktarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.