Binali Yıldırım'dan İran'a kritik telefon

Binali Yıldırım'dan İran'a kritik telefon
Başbakan Binali Yıldırım, bugün İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Halep'teki son gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Halep'teki son gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve Halep'teki son gelişmeler bağlamında bölgesel meselelerin ele alındığı belirtildi.

YILDIRIM, İKİLİ İLİŞKİLERİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Başbakan Yıldırım, Cihangiri 'ye İran'la ikili münasebetlerimizin her alanda daha ileri bir seviyeye taşınmasına önem atfettiğini, İran'la işbirliğinin daha da geliştirilmesinin ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel güvenlik ve refaha da katkıda bulunacağını dile getirdi.

HALEP'TEKİ SORUNLAR KONUŞULDU

Başbakan Yıldırım, Halep'te tahliyelerin başladığını ancak tahliye sürecinde sivillere yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini, Halep'teki insani durumun endişe verici olduğunu, bu çerçevede, şehirden tahliyelerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve bölgeye insani yardım ulaştırılması için ülkemizin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Başbakan Yıldırım tahliye sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için İran'ın da gerekli girişimleri yapacağından emin olduğunu ve bu konuda İran'la işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

BEŞİKTAŞ SALDIRISI İÇİN TAZİYELERİNİ İLETTİLER

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle Başbakan Yıldırım'a taziyelerini iletti ve İran'ın Türkiye'nin terörle mücadelesini güçlü bir şekilde desteklediğini ve Türk ve İran makamlarının bu kapsamdaki işbirliğini sürdüreceklerini belirtti. Cihangiri, Halep'teki tahliye sürecinin sorunsuz ilerlemesini kendilerinin de arzu ettiğini, bu konuda Türkiye ile temasları sürdüreceklerini, Türkiye ve İran arasındaki artan işbirliğinden bölgenin de istifade edeceği konusunda hemfikir olduklarını dile getirdi.

Görüşmede, Başbakan Yıldırım ve İran Cumhurbaşkanı Cihangiri'nin önümüzdeki dönemde yakın siyasi diyaloğu ve üst düzey temasları sürdürmek konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.