Kadın sesi haram mı helal mi?

Kadın sesi haram mı helal mi?
Kadın sesi nedir; kadın sesi avret midir? İslam’da kadın sesi haram mı helal midir? Milli Gazete yazarlarından Mevlüt Özcan hoca, dinimizde kadın sesinin helâl veya haramlığı ile ilgili bir ayet, hadis olmadığını yazdı.

Kadın sesi nedir; kadın sesi avret midir?  İslam’da kadın sesi haram mı helal midir? Mevlüt Özcan hoca Milli Gazete’deki “Kadın sesi nedir” başlıklı yazısında, kadın sesinin helâl veya haramlığı ile ilgili bir nas (âyet-hadis) olmadığını fakat alimlerin bu konuda bazı nasların işaretlerinden yararlandığını belirterek, bu nasları aktardı.

Mevlüt Özcan hocanın yazısı şöyle:

“Kadın sesinin helâl veya haramlığı ile ilgili bir nas (âyet-hadis) yok. En azından biz bilmiyoruz. Âlimler bu konuda bazı nasların işaretlerinden yararlanmışlardır. Bu naslar:

* Ahzab Sûresi 32. ayet.

* Bakara Sûresi 282. ayet

* Nisa Sûresi 32. ayet.

Bu ayetlerin sırasıyla meallerine bakalım:

* “Eğer takva sahibi olmak istiyorsanız, yabancı erkeklerle konuşurken hoş bir eda ile konuşmayın. Yoksa kalbinde hastalık bulunan kimse tamaha düşer. Daima doğru ve ciddi konuşun…” (25)

Not: Kadının sesiyle dahi dikkat çekici tavır alması mahremi olmayanların yanında haramdır.

*….Erkeklerinizden iki erkek şahit bulundurun. Eğer iki erkek şahit bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile - biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için – iki kadın (olsun). …Böyle yapmanız Allah nezdinde daha adaletli, şehadet için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. (26)

* Allah’ın sizi, birbirinizden üstün kıldığı şeyleri (başkasında olup da sizde olmayanı) hasretle arzu etmeyin. Erkeklerin de kazandıklarından nasipleri var, kadınların da kazandıklarından nasipleri var. Allah’tan lütfunu isteyin; şüphesiz ki Allah her şeyi bilmektedir.”(27)

Muhterem Müslümanlar!

Kadın sesi avret sayılmamıştır.  Şu ayetin mealini dikkatlice okuyalım:

“… Peygamberin hanımlarından bir şey istediğinizde perde arkasından isteyin…”(28)

Perde arkasından konuşma emri sesin cevazına delildir. Ahzâb Sûresi, ayet 32’de ise Allah (c.c.) tahrik edici konuşmayı yasaklar. Kadının sesini kısması da bir tedbir olur.

İslâm, kadının gözünden, sesinde bedeninde şehvet ve şöhret saltanatlarını ihdas etmeye kalkışan ve hatta bu saltanatlarını kuran kadın düşmanlarına karşı en büyük savaşı veren büyük bir inkılâptır.

15-020.jpg

Muhterem Müslümanlar!

Dinleyen konuşanın ortağıdır. Dinlenilen ve işitilen çirkin sözler kalbi meşgul eder. Şuur altında toplanarak arzu ve temayüller hâline girer ve orada mevzilenir. Fitneye sebep olan her söz ve davranış (fiil) insanı yıllarca meşgul eder.

 

(25) Ahzab Sûresi ayet: 32

(26) Bakara Sûresi ayet: 282

(27) Nisa Sûresi ayet: 32

(28) Ahzab Sûresi ayet:53”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.