Halep'te her taşın altından İranlı general Cevad çıkıyor

Halep'te her taşın altından İranlı general Cevad çıkıyor
Halep'te binlerce sivilin öldürüldüğü savaş suçlarında İranlı General Cevad'a bağlı gruplar rol oynadı

 

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde aylardır devam eden sivil katliamının önlenememesinde ve ateşkesin sabote edilmesinde, yabancı teröristleri komuta eden İranlı General Seyid Cevad, ağırlıklı bir rol oynadı. 

Halep'in doğusuna düzenlenen rejim saldırılarının bel kemiğini, yaklaşık 3 yıl önce burada konuşlanan rejim yanlısı yabancı terörist gruplar oluşturuyor.

YABANCI TERÖRİSTLERİN BAŞINDA CEVAD BULUNUYOR

Lübnan ve Irak Hizbullahı, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı, Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı ile Bakır Tugayı'na mensup yaklaşık 7 bin terörist, Halep'in yerlilerine büyük bir şiddet uyguladı. 

Ağır silahları ve insansız hava araçlarıyla sivil-savaşçı ayrımı yapmadan saldıran grupların en tepesinde ise İranlı General Cevad adında bir komutanın olduğu ortaya çıktı.  

Özellikle, Halep'te işlenen savaş suçlarının uluslararası kamuoyunda sürekli gündeme geldiği son aylarda, saldırıların merkezindeki en önemli isim General Cevad oldu.

Cevad ve emrindeki gruplar, doğu Halep'te dar bir alanda kuşatılan yüzbinlerce sivilin ve savaşçı ailelerinin tahliyesini engelleyerek, can kayıplarının artmasına neden oldu.

TOPLU İMHA

"Kuşatmadakilerin toplu imhası"nın amaçlanması, dünya kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Çok sayıda ülkeden ve aralarında BM'nin bulunduğu uluslararası örgütten "savaş suçları işlenmeye devam ediyor" uyarısı geldi.

Rejim yanlısı terörist gruplar, Rusya'nın baskısıyla 13 Aralık'ta kabul ettikleri ateşkes ve tahliye planını, sonra sabote etmeye başladı. Önceki gün yeniden sağlanan anlaşma da yine Cevad'ın komutasındaki gruplar tarafından bozuldu.

Halep'i işgal eden yabancı teröristlerin cüretkarlığı, tahliyesine başlanan sivillere ateş açılarak 4 kişinin öldürülmesine vardı. Mezhepçi teröristler, konvoyun kuşatmadan çıkacağının belli olmasıyla da araçların 20 dakika sonra geçeceği Raşidin semtine saldırdı.  

Cevad'ın Türkiye ve Rusya'nın girişimlerine darbe vurmayı amaçlayan son eylemi, altıncı tahliye konvoyundaki 800 kişinin rehin alınması oldu. 

Muhaliflerin kuşatmasında olan ancak rejimin havadan yardım ettiği Fua ve Kefreya'yı pazarlık masasına koyan İranlı General'in, engellemelerine devam edip onbinlerce sivilin yaşamını hiçe saymasından endişe ediliyor.

REJİM KUŞATMASINDAKİ 18 BÖLGE

Şii mezhebine mensup toplamda yaklaşık 15 bin nüfuslu iki belde, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarına bağlı militanlarca kontrol ediliyor. Beldeler muhaliflerin kuşatmasında olmasına karşılık, rejim havadan yoğun şekilde yardım ulaştırıyor. Sivillerin ihtiyaçları bu şekilde karşılanıyor. 

Söz konusu beldelerin havadan geniş ölçüde yardım aldığına dikkati çeken muhalifler ise insani durumun Halep'tekiyle mukayese edilemeyeceğine işaret ediyor. Muhalifler, rejim kuşatmasında 18 bölge daha bulunduğunu, Fua ve Kefreya'ya dair taleplerin kabul edilmesi halinde rejim güçlerinin 18 yerleşimde katliamlara girişebileceğinin altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.