Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsü önünde patlama!

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsü önünde patlama!
Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi.

Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevk edildi.

OTOBÜSTE ASKERLER VARDI

Otobüsün içinde hafta sonu izne çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre otobüsün yanına bir aracın yaklaşmasının ardından bir patlama oldu .

ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İlk edinilen bilgiye göre patlamadan etkilenen otobüste  şehitler de var. Patlamanın sebebiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIŞLASI VAR"

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

videogaleri.gif

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi. 

nkhnv_1481956012_9217.jpg

ÇEVRE BAKANI OLAY YERİNE GİDİYOR

Kayseri AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20’ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti.

ERDOĞAN, AKAR’DAN BİLGİ ALDI

CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan bilgi aldığını söyledi. Pazarbaşı, benzer şekilde Başbakan Binali Yıldırım’ın da Genelkurmay Başkanı Akar’dan ve ilgililerden bilgi aldığını belirtti.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, telefonla bağlandığı CNN Türk televizyonuna, olayda kullanılan bombalı aracın 71 plakalı Şahin marka bir otomobil olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum