4 şehirde 609 yol kapandı

4 şehirde 609 yol kapandı
Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 609 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Van'da kar nedeniyle 214 mahalle ve 104 mezraya ulaşım sağlanamıyor.


Büyükşehir Belediyesi ekipleri Başkale, Bahçesaray, Erciş ve İpekyolu ilçelerinin tüm mahalle ve mezra yolları başta olmak üzere ulaşıma kapanan yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı ile tipi nedeniyle kapanan Van-Bahçesaray karayolunun Karapet Geçidi'nde de karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Bitlis

Bitlis'te de kar ve tipi nedeniyle 139 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının açılması aralıksız çalışma yürütüyor.

Acil durumlar için sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği kentte, kar kalınlığı bazı bölgelerde bir metreyi aştı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Muş karayollarında trafik kontrollü sağlanırken, ekipler tuzlama çalışması başlattı.

Belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği yapıldı. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki kar yığınlarını küreklerle temizlemeye çalışıyor.

Muş

Muş'ta etkili kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte yağış sonrası 65 köy yolu ulaşıma kapanırken, muş Belediyesi karla mücadele ekipleri geceden beri yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Park halindeki araçların kar altında kaldığı kentte vatandaşlar, otomobillerini küreklerle temizledi.

Hakkari

Hakkari'de de iki gün önce etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşıma kapanan 91 köy yolundan 73'ü, 242 mezra yolundan ise 173'ü yeniden ulaşıma açıldı.

İl genelinde halen kapalı bulunan 87 yerleşim birimin yolunun açılması için 54 iş makinesi ve 77 personelle çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yolu kardan kapanan köylerde hastaların kurtarılması için büyük çaba sarf ediyor.

2 bin 800 rakımda zorlu mücadele Kar kalınlığının iki metreyi aştığı Durankaya Beldesi'nin 2 bin 800 rakımlı Şivekür Tepesi yolunda karla mücadele çalışması başlatan ekipler, zor anlar yaşadı.

İş makinesi operatörü Fatih Tutkal, yoğun sisten dolayı yolu bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, çalışmalarda zaman zaman çığ tehlikesi atlattıklarını söyledi.

Hakkari

Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri kar kalınlığının 38 santimetreye ulaştığı il merkezinde, kar yağışının bugün beklenmediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.