Abdullah Gül'e çok kritik 27 Gülen sorusu!

Abdullah Gül'e çok kritik 27 Gülen sorusu!
Meclis Darbe Araştırma Komisyonu'nun AK Partili üyelerinin, 11. Cumhurbaşkanı Gül'e mektupla FETÖ soruları yönelttiği ileri sürüldü. Gül'e yöneltildiği iddia edilen sorular hayli ilginç...

Eski Cumhurbaşkanı Gül’e gönderildiği belirtilen metinde, “Şubat 2012 tarihli MİT Müsteşarı’nın ifade vermeye çağrılmasında MİT Müsteşarı’na ifade vermeye gitmesinde bir sakınca olmadığını telkin ettiğiniz şeklindeki iddialara açıklık getirir misiniz?” diye soruldu.

Meclis Darbe Araştırma Komisyonu'nun AK Partili üyeleri, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın izni dahilinde Fetullah Gülen ile bir görüşme yaptığınızdan bahsedilmektedir. Bu konuya açıklık getirebilir misiniz?” sorusunu yöneltti.

Darbe Komisyonu’nun AK Partili üyeleri eski Cumhurbaşkanları Abdullah Gül ve Ahmet Necdet Sezer, eski Başbakanlar Ahmet Davutoğlu, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut’a yazılı olarak sorular gönderdi.

CHP’li üyeler, bu kişilerin komisyonda dinlenilmesi gerektiği yolunda görüş bildirerek, soru hazırlamadı.

GÜLEN’İ METHETMEK

Gül’e sorulan 27 sorudan bazıları özetle şöyle:

- “FETÖ örgütlenmesi hakkında istihbari bilgi aldınız mı?

- MGK toplantılarında, ‘Fetullah’ ön adıyla başlayan illegal yapıya dair bir husus gündeme getirildi mi

- Gazeteci Fehmi Koru’nun Amerika’ya gitmesi yönünde bir talep sizden mi geldi, yoksa kendisi mi size teklifte bulundu?

- 2004’te Faruk Loğoğlu eliyle Amerikalı yetkililere bir mektup gönderdiğiniz ve mektupta Gülen’i eğitimci sıfatıyla methettiğiniz iddialarına açıklık getirir misiniz?

- Devlet aklı, himmet paraları ile örgüte devasa finansal güç oluşturulmasını nasıl tespit edememiştir?

- Görev süreniz içerisinde, FETÖ/PDY örgütünü güvenlik açısından tehdit olarak gören herhangi bir rapor ya da bilgi size sunuldu mu?

- Refahyol ve AK Parti hükümetleri döneminde MGK’daki bilgilendirme sunumları FETÖ ile mi yoksa genel irticai faaliyetlerle mi ilgiliydi?

- Yetkili makamlarda bulunduğunuz süre boyunca FETÖ’nün kayıt dışı para kaynakları ve transferleri hakkında şüpheleriniz oldu mu? Araştırılması talimatı verdiniz mi?

- 7 Şubat hadisesinde söz konusu yapının niyeti hakkında bir kanaat edinmiş miydiniz, o tarihte nasıl değerlendirdiniz, bugün nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Şubat 2012 tarihli MİT Müsteşarı’nın ifade vermeye çağrılması hadisesinde MİT Müsteşarı’na ifade vermeye gitmesinde bir sakınca olmadığını telkin ettiğiniz şeklindeki iddialara açıklık getirir misiniz?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.