Halep'te 10 otobüslük konvoy yola çıktı!

Halep'te 10 otobüslük konvoy yola çıktı!
Suriye'de muhaliflerin kuşatmasında bulunan Hizbullah kontrolündeki Fua ve Kefreya beldelerinden, 10 otobüsten oluşan tahliye konvoyu yola çıktı

Doğu Halep'te ateşkesin bozulması nedeniyle yarıda kalan tahliye işlemleri konusunda Suriye rejimi ve muhalifler anlaşmaya vardı.

Reuters, tahliye otobüslerinin yeniden Doğu Halep'e ulaştığını ve siviller ile muhaliflerin tahliyesi için çalışmaların başladığını duyurdu.

Reuters'ın Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre, Doğu Halep'ten tahliye edilecek 1200 sivile karşılık muhaliflerin elinde bulunan Şii köyleri Al Foua ve Kefraya'dan aynı sayıda kişi tahliye edilecek.

Ayrıca muhalif savaşçılar ve aileleri, Al Foua ve Kefraya'dan tahliye edilenler Doğu Halep'e ulaşana kadar Halep'ten ayrılamayacak.

500 KİŞİ KIRSALA ULAŞTI

Halep’in doğusundaki kuşatma bölgesinde bulunan AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, rejim ve rejim yanlısı terörist gruplar ile muhalif güçler arasında yeni bir mutabakat sağlandı.

Mutabakat, Türkiye ile Rusya’nın arabulucuğu ve garantörlüğünde gerçekleşti. Mutabakata göre, doğu Halep’teki sivil ve muhaliflerin 20 bininin bugün, geri kalanının tümünün salı günü tahliye edilmesi öngörülüyor.

İlk etapta yaklaşık 500 kişi yarım saat önce rejim bölgesinden geçerek muhaliflerin kontrolündeki batı Halep kırsalına ulaştı.

Buna karşılık, İdlib’de muhaliflerin kuşatmasında bulunan Fua ve Kefreya beldelerinden 3 gün içinde toplam 4 bin kişi tahliye edilecek. İki beldedeki tahliyenin birkaç saat içinde başlaması planlanıyor.

OTOBÜSLER SALDIRIYA UĞRADI

Reuters'ın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı habere göre, Şii köyleri Al Foua ve Kefraya'ya giden tahliye otobüsleri saldırıya uğradı. Bazı otobüsler ateşe verildi. Otobüslerin boş olduğu ve olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

MUHALİFLER TAHLİYE EDİLİYOR

Doğu Halep'te muhalifler ve ailelerinin tahliyesine başlandı. Tahliye otobüsleri, Halep'i terk etmeye başladı.

KONVOY YOLA ÇIKTI

Suriye'de muhaliflerin kuşatmasında bulunan Hizbullah kontrolündeki Fua ve Kefreya beldelerinden, 10 otobüsten oluşan tahliye konvoyu yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.